DVORCI BAVARSKE-MÜNCHEN-SALZBURG

Polasci: 12.8.-15.8.17.

1. DAN   Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati.

Mogućnost polaska iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, odnosno s tunela Učka u 05:45 sati – BEZ NADOPLATE.

Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Austriju do Salzburga. Po dolasku slijedi razgled grada tijekom kojega ćemo vidjeti Linzer Gasse u podnožju Kapuzinerberga, groblje Sv.Sebastijana s grobnicama obitelji Mozart i princa nadbiskupa Wolfa Dietricha, palača Mirabell - rezidencija gradonačelnika, barokna katedrala u kojoj je kršten Mozart, crkva sv. Petra - najstarija u gradu, katakombe sv. Ruperta, stara i nova Rezidencija prinčeva nadbiskupa, Mozartova rodna kuća... Slobodno vrijeme za dodatno upoznavanje s gradom, ručak ili kupnju suvernira te kušanje svjetski poznatih Mozart kugli. Nastavak puta prema Münchenu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN   Nakon doručka, odlazimo na autobusno-pješački razgled glavnog grada Bavarske tijekom kojeg ćemo vidjeti Bavarski Nacionalni muzej, Olimpijski park, dvorac Nymphenburg iz 17. stoljeća, Königsplatz, staru, novu i modernu Pinakoteku, Odeonsplatz, Max-Joseph Platz s Residenzom, palačom u kojoj su više od 500 godina živjeli vladari Bavarske, Alter Hof, poznatu pivnicu Hofbräuhaus… Slobodno vrijeme za individualne programe, a za ljubitelje umjetnosti preporučamo posjet staroj i novoj Pinakoteci s vrijednim kolekcijama slikarstva. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN   Doručak. Odlazimo na cjelodnevni izlet u bavarske Alpe gdje ćemo posjetiti dvorce kralja Ludwiga II, Hohenschwangau, koji su u 12. stoljeću sagradili vitezovi iz Schwangaua, a u kojem se kralj često sastajao s Richardom Wagnerom i Neuschwanstein koji je inspirirao Disneya kada je crtao Trnoružičin dvorac. Do dvorca nas vodi uspon kroz šumu koji traje 40 minuta (moguć prijevoz lokalnim autobusom uz doplatu). Povratak u München. Slobodno vrijeme za večeru i šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN   Doručak. Napuštamo München i odlazimo prema “bavarskoj rivijeri”, jezeru Chiemsee. Vožnja brodom do otoka Herreninsel na kome se nalazi najveći dvorac kralja Ludwiga II, Herrenchiemsee. Razgledat ćemo dvorac sagrađen po uzoru na Versailles Louisa XIV sa spektakularnom dvoranom ogledala i nevjerojatnom kraljevom spavaćom sobom. Slijedi šetnja kroz vrtove do samostana Augustinaca gdje je 1948. godine napisan Ustav moderne Njemačke. Polazak prema austrijskoj granici i dalje kroz Sloveniju prema Hrvatskoj. U Rijeku i Pulu stižemo u večernjim satima.

REDOVNA CIJENA: 1590 kuna

FIRST MINUTE: 1390 kuna

(vrijedi za prijave i uplate do 30.6. ili do popunjenja mjesta na akciji)

Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: Prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Münchenu, razgledi Salzburga i Münchena prema programu, izleti u bavarske Alpe i na jezero Chiemsee, usluge stručnog pratitelja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Trokrevetna soba moguća je samo za djecu do 12 godina. Minimalni broj putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE: Katakombe sv Ruperta 2€, stručna vođenjau muzejima, crkvama i slično, ulaznice.

DOPLATE: ulaznice za dvorce Hohenschwangau, Neuschwanstein i Herrenchiemsee i prijevoz brodom na jezeru Chiemsee: 300,00 kn. (obvezne prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana, djeca do 18 god. plaćaju 100,00 kn.); jednokrevetna soba: 500,00 kn.;Putno zdravstveno osiguranje 64,00 kn; Osiguranje otkaza putovanja s putnim zdravstvenim osiguranjem 124,00 kn.

MOGUĆNOST PLAĆANJA: JEDNOKRATNO GOTOVINOM UZ POPUST OD 5%. AMERICAN EXPRESS, DINERS, PBZ VISA I MAESTRO DO 12 OBROKA. ZABA MASTER, ZABA VISA I MAESTRO, PBZ MASTER DO 6 OBROKA. OSTALIM KREDITNIM KARTICAMA JEDNOKRATNO.

DODATNA VRIJEDNOST OVOG PUTOVANJA: 1 NAGRADNI BOD

Odgovorni organizator: JADROTOURS d.o.o. Rijeka