ŠKOTSKA

Polasci: 7.10.-14.10.17.

1. DAN: ZAGREB - REGENSBURG - OKOLICA FRANKFURTA

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 403 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko Regensburga - dolazak u središte grada i kraći obilazak ovog povijesnog grada. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel u široj okolici. Noćenje.

2. dan: FRANKFURT/OKOLICA - BRUGGE/DELFT - ZEEBRUGGE/ROTTERDAM - BROD

Doručak. Nastavak puta prema Belgiji/Nizozemskoj. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u kabine. Večera na brodu. Noćna plovidba. Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska. U slučaju polaska broda iz belgijske luke Zebrugge prije ukrcaja na brod posjećuje se Brugge, jedan od najljepših belgijskih gradova - „tvrđava srednjeg vijeka“. U slučaju polaska broda iz Rotterdama prije ukrcaja na brod posjećuje se Delft, jedan od najstarijih nizozemskih gradova s vrlo lijepom starom gradskom jezgrom. Vrijeme zadržavanja u ovim gradovima ovisi o potvrdi satnice odlaska broda.

3. dan: HULL - LAKE DISTRICT - GLASGOW

Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj. Poslije iskrcaja u Hullu nastavak putovanja prema Glasgowu. Putovanje nas vodi kroz glasoviti Lake District, regiju jezera, područje prekrasne prirode i posebnih krajolika. Usputno stajanje na jezeru Windermere, glavnoj destinaciji za planinarenje i šetnju u Engleskoj. Park posjećuje oko 14 milijuna domaćih i stranih turista svake godine. Tu je živio William Worthsworth i Beatrix Potter. Prelazak nevidljive granice Engleske i Škotske kod gradića Gretna Green. Po dolasku u Glasgow panoramski razgled autobusom: George Square - sveučilišna četvrt - Glasgow Cross - park Glasgow Green. Smještaj u hotel na području Glasgowa. Večera. Noćenje.

4. dan: GLASGOW - LOCH LOMMOND - LOCH NESS - AVIEMORE/INVERNESS

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u središte Glasgowa, šetnja gradom i kraće slobodno vrijeme za kavu. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 40 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Vožnja lijepim pejzažima Kaledonijskog kanala i dolazak do dvorca Urquhart (ulaznica uključena) na jezeru Ness. Dolaskom na jezero posjet dvorcu – odnosno ruševinama dvorca iz 13.-16. st., koji je igrao značajnu ulogu u Ratovima za škotsku neovisnost u 14.st. Odlazak na vožnju brodom po jezeru. Nastavak putovanja prema Aviemore/Inverness području gdje je smješten naš hotel. Dolazak i smještaj, večera. Noćenje.

5. dan: AVIEMORE/INVERNESS - PITLOCHRY - EDINBURGH

Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje cestama kroz snovite krajolike škotskog gorja. Za mnoge ljude upravo je to prava Škotska, Škotska u kojoj klanovi još uvijek vode glavnu riječ. Na putu do Edinburgha stat ćemo kod poznatog dvorca Blair u središnjem škotskom gorju, domu klana Murray (ulaznica uključena). Putem ćemo stati i u šarmantnom gradiću Pitlochryju gdje ćemo posjetiti destileriju viskija Blair Atholl (ulaznica uključena). Nastavak putovanja prema Edinburghu, panoramski razgled grada autobusom i smještaj u hotel na području grada. Večera. Noćenje.

6. dan: EDINBURGH - HULL

Doručak. Odlazak u središte grada, kraći pješački razgled Edinburgha, glavnog škotskog grada i slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju, kupovinu, i slično. Preporučujemo šetnju po povijesnoj jezgri gdje ćete pronaći zanimljive muzeje i trgovine (Princess Street je glavna shopping zona, a George Street je ulica gdje ćete pronaći zanimljive i tipične suvenire). U podnevnim satima nastavak putovanja prema Hullu. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Večera na brodu. Noćna plovidba.

7. dan:BROD - ROTTERDAM/ZEEBRUGGE - KÖLN - OKOLICA FRANKFURTA

Doručak na brodu. Dolazak broda u prijepodnevnim satima u luku Rotterdam/Zeebrugge (brodska kompanija rezervira pravo da mjesec dana prije polaska odredi rutu, kao i luku iskrcaja u Belgiji ili Nizozemskoj). Vožnja prema Njemačkoj uz zaustavljanje putem u Kölnu gdje ćemo posjetiti glasovitu katedralu, jednu od najpoznatijih gotičkih katedrali u svijetu. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Frankfurtu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

8. dan: FRANKFURT - MÜNCHEN - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Povratak kroz Njemačku. Posjet  Münchenu, glavnom gradu Bavarske. Šetnja do trga Marienplatz, gradske vijećnice i katedrale Frauenkirche. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje uz obalu jezera Chiemsee, kroz Austriju preko Graza te kroz Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cjenik

Polazak:
8 dana / 7 noćenja

7.10.  
Cijena aranžmana po osobi FM* 4.790 kn 4.650 kn  
Doplata za vanjsku kabinu 290 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje unutarnju jednokrevetnu kabinu na brodu) 1.340 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu s vanjskom kabinom 1.640 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Popust za treću osobu na pomoćnom ležaju: 5%

Doplata za vanjsku kabinu: 290 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu kabinu na brodu): 1.340 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu s vanjskom kabinom: 1.640 kn

Popust za treću osobu na pomoćnom ležaju: 5%

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, pratitelja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Njemačkoj i Škotskoj: 2 noćenja s doručkom na području Frankfurta, 3 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u Škotskoj u sljedećim područjima: 1 noćenje na širem području Glasgowa, 1 noćenje u regiji Aviemore/Inverness i 1 noćenje na širem području Edinburgha; 2 noćenja na brodu Rotterdam/Zeebrugge-Hull i Hull-Zeebrugge/Rotterdam s uključenom večerom, vožnju brodićem po Loch Nessu i ulaznice u Urquhart Castle i Blair Castle, posjet destileriji viskija Blair Athol te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENA: Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.

OPĆI UVJETI I UPUTE ZA TURISTIČKE ARANŽMANE SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. Molimo vas da obavezno pročitate ove uvjete prije potpisivanja ugovora.

A