TAJLAND

Polasci: 13.4.-22.4.20.

1. DAN/ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Dohu na liniji QR216 (Qatar Airways) i polijetanje zrakoplova u 08:40 sati*. Dolazak u Dohu predviđen je oko 16:10  sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Phuket na liniji QR842 oko 20:15 h. Noćni let.

2. DAN/PHUKET

Predviđeni dolazak na Phuket je u jutarnjim satima u 07:05 sati po lokalnom vremenu. S̄wạs̄dī khrạb! Po dolasku doček predstavnika lokalnog agenta. Obavljanje pograničnih i viznih formalnosti te organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN/PHUKET – PHI PHI OTOČJE (fakultativni izlet)

Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet brodom na Phi Phi otočje koji je sigurno dio svačije „to do liste“ prilikom posjeta Phuketu: u jutarnji satima organizirani transfer do pristaništa brodova i isplovljavanje trajekta prema otočju prekrasne netaknute prirode i bijelih pješčanih plaža. Po dolasku na Phi Phi Don slijedi odlazak u razgled otoka Bida i zaljeva Samah, te špilja Pileh i Viking kristalno čistog plavog mora. Proći ćemo također pored popularne plaže Maya Beach, poznate po filmu „Žal“ (bez iskrcaja). Ručak u lokalnom restoranu na Phi Phi Don otoku. Nakon ručka slobodno vrijeme za odmor i uživanje na plaži. U poslijepodnevnim satima polazak prema Phuketu. Kasnije, predlažemo večernju šetnju do noćne tržnice gdje ćete susresti mnoštvo lokalnog stanovništva te imati priliku razgledati lokalnu kuhinju. Noćenje.

4. DAN/ PHUKET – JAMES BOND OTOK (fakultativni izlet)

Doručak. Predlažemo odlazak na fakulativni izlet na jedan od najpoznatijih otoka na Tajlandu, James Bond  gdje je sniman film „Čovjek sa zlatnim pištoljem“. U jutarnjim satima odlazak autobusom kroz provinciju Phang Nga prema pristaništu brodova. Po dolasku na pristanište, plovidba brodom zaljevom Phang Nga, Nacionalnim parkom te ćete vidjeti kamene kipove Khao Ma Ju, Khao Nom Sao i Khao Chang. Pogled na okolne planine Khao Ta Poo i netaknutu prirodu je nezamisliv. Kraće slobodno vrijeme na Koh Ta Poo - „James Bond otoku“. Nastavak plovidbe do sela Panyee te slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima odlazak prema Phuketu. U večernjim satima predlažemo obilazak Bangla Roada, gdje zasigurno ne izostaje zabave. Noćenje.

5. DAN/ PHUKET – OTOČJE SIMILIAN (fakultativni izlet)

Doručak. Predlažemo odlazak na fakulativni izlet gliserom na otočje Similian. Otočje Similian se sastoji od ukupno jedanaest otoka, nekada devet otoka, a od prije nekoliko godina njegovom arhipelagu pridružena su još dva otoka, a svi se nalaze na području Nacionalnog Parka Mu Koh Similian. Izlet je idealan za istraživanja podmorja te prirodnih ljepota okruženih atraktivnim bijelim pješčanim plažama. Obilazak će započeti sa otocima Koh Ha i Koh Hok s pauzom za ronjenje na dah ili plivanje; zatim pauza za ručak posluženog na plaži otoka Koh Miang poznatog i po „Honeymoon“ uvali; nakon toga istraživat ćemo podmorje kod otoka Koh Baghu te završavamo sve u uvali Donald Duck na najvećem otoku Koh Similian, najfotogeničnije mjesto kako iznad razine mora, tako i njegovog šarolikog kristalno azurnog podmorja. U popodnevnim satima povratak prema Phuketu. Navečer predlažemo da pogledate najpoznatiji show na Phuketu, Simon Cabaret Show. Tko zna, možda će se neki uputiti na meč tajlandskog boksa. Noćenje.

6. DAN/ PHUKET – OTOK RACHA (RAYA) (fakultativni izlet)

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet za još jedan opuštajući dan na bijelim plažama i prozirnom tirkiznom moru, ovoga puta na otoku Raya Yai koji se nalazi južno od Phuketa. Za one koji se odluče za posjetu otoka, uživat će u kupanju, istraživanju koraljnih grebena i zaigranih ribica. Radi plitkog mora, plaža je idealna za ugodan obiteljski dan s djecom. Mnogi ovaj otok nazivaju „drugi Similian otok“. U popodnevnim satima povratak u hotel.  Kasnije predlažemo šetnju, a usput i odlazak do Jungcelyon Mall-a u kupovinu posljednjih suvenira.

Napomena: Tajland je zemlja s raznim mogućnostima, te nudi mnoštvo turističko avanturističkih atrakcija. U slučaju da se odlučite za isto, umjesto dodatnog dana na plaži, predlažemo uplatu fakultativnog izleta u eco avanturističkom Zip Line parku za cjelodnevni boravak u prirodi (16 žica, 3 mosta, dva spiralna stubišta,..). Lagani snack uključen u cijenu.

7. DAN/ PHUKET - BANGKOK

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza do zračne luke. Prijava na let za Bangkok te polijetanje zrakoplova. Po dolasku na Bangkok transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. DAN/BANGKOK – OBILAZAK HRAMOVA

Doručak. Nakon doručka odlazak na razgled tri hrama. Posjetit ćemo hram ležećeg Bude – Wat Pho, hram Wat Trimitr gdje se nalazi zlatni Buda (5 i pol tona čistog zlata) te hram jedinstvenog stila gradnje od bijelog talijanskog mramora ukrašenog zlatom - Wat Benjamabophit, poznat kao Mramorni hram. Povratak u hotel u ranopopodnevnim satima. Predlažemo individualni ostanak u shopping dijelu Bangkoka, kako bi obavili kupovinu suvenira ili obišli mnogobrojne trgovine. Individualni povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. DAN/BANGKOK – DAMNOEN SADUAK (fakultativni izlet) – DOHA - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Predlažemo odlazak na fakultativan izlet na najpoznatijoj plutajućoj tržnici Damnoen Saduak. Neće vam biti žao rano ustati, jer ćete tako imati priliku vidjeti i doživjeli kako lokalno stanovništvo trguje, i to na način trampe - zamjene jednog dobra za drugo, a sve to probijajući se čamcima kroz bogatu ponudu robe koja se nalazi upravo na čamcima koji su pokretne trgovine. Povratak u hotel, na mjesto sastanka za organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let za Dohu na liniji QR833 (Qatar Airways) i polijetanje zrakoplova oko 19:35 sati. Dolazak u Dohu predviđen je oko 23:25 h sati po lokalnom vremenu.

10. DAN/BANGKOK

Nastavak leta za Zagreb na liniji QR215 u 02:00 h. Noćni let. Dolazak u Zagreb predviđen je u 07:00 sati.

*Red letenja za polazak 13.4.2019.

QR 216 13APR ZAG DOH 09:45 16:05  

QR 842 13APR DOH HKT 20:30 07:25+1

QR 833 21APR BKK DOH 20:40 23:50  

QR 215 22APR DOH ZAG 02:00 07:00  

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi  10.390 kn (FM 9.995 kn*)

Doplata za jednokrevetnu sobu                                           2.500 kn

Zrakoplovne pristojbe (2.500 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

*FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU U IZNOSU 5% VRIJEDI ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana.Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

 

CIJENA PAKET - ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Doha - Phuket i Bangkok – Doha - Zagreb, transfer zračna luka Phuket – hotel – zračna luka Phuket, transfer zračna luka Bangkok – hotel – zračna luka Bangkok, zrakoplovne pristojbe, unutarnji let Phuket – Bangkok, 5 noćenja s doručkom na Phuketu u hotelu 4*, 2 noćenja s doručkom u Bangkoku u hotelu 4*, razgled tri hrama u Bangkoku, voditelja putovanja, troškove organizacije putovanja.

CIJENA PAKET - ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: dodatne usluge, obroke, fakultativne izlete, napojnice lokalnim vodičima, vizu za Tajland, uslugu ishođenja vize, osobne troškove te putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

PONUDA FAKULTATIVNIH IZLETA:

PHUKET:

 • Phi Phi                                               430 kn

Cijena uključuje: povratni transfer hotel-luka-hotel, prijevoz brodom po programu izleta, sokovi, voda i svježe voće raspoloživi na brodu kod isplovljavanja, ručak u lokalnom restoranu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, maska i dihalica na korištenje tijekom ronjenja na dah, osiguranje tijekom izleta, obveznu pristojbu za Phi Phi Nacionalni Park i Phi Phi naknadu za čišćenje.

 • James Bond                            430 kn

Cijena uključuje: povratni transfer hotel-luka-hotel, prijevoz brodom po programu izleta, ručak u lokalnom restoranu u selu Panyee, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, osiguranje tijekom izleta, obveznu pristojbu za Phang Nga Nacionalni Park.

 • Otočje Similian                      990 kn 

Cijena uključuje: povratni transfer hotel-luka-hotel, prijevoz brzim motornim čamcem po programu izleta, ručak na plaži, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, osiguranje tijekom izleta, obveznu pristojbu za Nacionalni park.

 • Otok Racha (Raya)                550 kn 

Cijena uključuje: povratni transfer hotel-luka-hotel, prijevoz brzim motornim čamcem po programu izleta, ručak na plaži, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, osiguranje tijekom izleta.

 • ZipLine Park                           690 kn 

Cijena uključuje: povratni transfer hotel-park-hotel, snack ručak, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, korištenje 30 platformi u ZipLine Parku.

BANGKOK:

 • Damnoen Saduak                  340 kn

Cijena uključuje: povratni transfer, lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Minimalan broj prijavljenih za fakultativne izlete: 15

Navedena cijena iskazana je po osobi.

Viza: Potrebna za hrvatske državljane. Ishodi se u Ambasadi u Zagrebu (Gundulićeva 18).

Potrebni dokumenti:

 • Ispunjena aplikacija
 • Putovnica i kopija prve strane putovnice
 • 2 fotografije (kao za putovnicu)
 • Povratna avio karta
 • Rezervacija smještaja

Konzularna usluga: plaćanje u gotovini u EUR u ambasadi

http://thaiconsulate.hr/cijene-s71

 • 1 ulaz – 35 EUR
 • Više ulaza – 150 EUR (potrebna dodatna dokumentacija)
 • Izrada u roku 2 dana najčešće (moguće i ranije kad nije sezona)

Atlasova usluga ishođenja – 150 kn po osobi.

 

Opće informacije:

SLUŽBENO IME:Kraljevina Tajland    

DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna monarhija

GLAVNI GRAD:  Bangkok, oko 8.281 milijuna stanovnika (2010 god.)

MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA:Suvarnabhumi International Airport

JEZIK: thai (službeni), u turističkim mjestima govori se engleski.

RELIGIJA: budisti 94.5%, muslimani 4.29%, kršćani 1.17%, ostalo 1.8% (2015)

VREMENSKA RAZLIKA:   srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati   (Hrvatska 10:00 = Tajland 17:00)

NOVAC:  THB (tajlandski baht);  1 THB = 100 satanga

BROJ STANOVNIKA: oko 69.04 milijuna  (po popisu stanovništva iz 2017. god)

POVRŠINA:  oko 513.120 km² 

STRANA VOŽNJE: lijeva

GEOGRAFSKI POLOŽAJ: država u jugoistočnoj Aziji, na jugu izlazi na Tajlandski zaljev, na zapadu granički s Mjanmarom, na sjeveru i istoku s Laosom, na istoku s Kambodžom i na jugu s Malezijom.

KLIMA: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. U razdoblju od ožujka do lipnja temperature su mnogo veće (čak do 40 stupnjeva tijekom dana). Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do travnja da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja. Međutim i svi ostali mjeseci su također pogodni za posjetu.

ELEKTRIČNI NAPON:  220  V 

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Hrvatski državljani trebaju vizu za turistički boravak koja se izdaje prilikom osobnog dolaska u Konzulat  (informativna cijena: 35 EUR) kao i putovnicu koja je važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.

TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +66. Mobilne telefonske veze su uglavnom dobre. Molimo da za detalje roaminga informirate prije putovanja kod vašeg mobilnog operatera.

KREDITNE KARTICE:glavne kreditne kartice prihvaćaju se uglavnom u većim hotelima i restoranima. No kod mnogih malih trgovinica i manjih mjesta, plaćanje je moguće uglavnom gotovinom.

NAPOJNICE:  napojnica od 10% ukupnog iznosa smatra se optimalnim načinom zahvale

SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:

ODJEĆA:  lagana pamučna odjeća, dobre i udobne cipele i oprema za kišu. U Tajlandu jeftino prodaju kvalitetne i praktične kabanice. Obuću treba skinuti u nekim hramovima i na večeri kantoke. Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena. Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije. Moderne „poderane „ traperice nisu preporučljive-u kraljevskoj palači u Bangkoku i ljetnoj palači jer možete biti zaustavljeni na ulazu. Biti će vam ponuđen-uz malu napojnicu- dugi ogrtač.

HRANA I PIĆE:  obavezno korištenje flaširane vode, Tajland je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

KUPOVINA:  predmeti od pamuka, dlaka, bambusa, kokosa, papira, svile, nakit od dragog kamenja, srebra i zlata, rukotvorine svih vrsta - vrlo napredno izrađene.

SEF:Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

NE ZABORAVITE PROVJERITI VALJANOST PUTOVNICE, A PRIJE SVEGA NE ZABORAVITE JE UZETI SA SOBOM!

Opći uvjeti organizatora

A