Venecija i otoci Murano i Burano

Polasci: Subota 21.5.2022. - GARANTIRANI POLAZAK!

JEDNODNEVNI AUTOBUSNI IZLET:

Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju s jednim usputnim zaustavljanjem. Dolazak na Punta Sabbioni te ukrcaj na brodić koji će nas provesti lagunom. Posjećujemo Burano, otok poznat po zanatu izrade čipke i šarenim fasadama kuća. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u atmosferi ovog pitoresknog otoka. Nastavak vožnje brodićem prema otoku Murano, svjetski poznatom po tradiciji proizvodnje venecijanskog stakla čiji počeci sežu u 13 stoljeće. Slobodno vrijeme. Preporučamo posjet jednoj od mnogobrojnih radionica gdje se može vidjeti proces izrade staklenih predmeta. Ukrcavamo se na naš brodić i odlazimo do Venecije. Slijedi informativna šetnja s pratiteljem putovanja: Ponte dei Sospiri, trg sv. Marka gdje se nalaze Duždeva palača, bazilika sv. Marka i gotovo 100 metara visoki zvonik s kojeg puca pogled na cijeli grad i lagunu, ulica Mercerie s brojnim trgovinama, Ponte Rialto, najstariji most koji premošćuje Canal Grande… Slobodno vrijeme za posjet nekom od zanimljivih venecijanskih muzeja, kupovinu, romantičnu vožnju gondolom i šetnju gradskim ulicama i trgovima. Polazak iz Venecije oko 18:30h. Vožnja brodićem prema Punta Sabbioni. Nastavak vožnje našim autobusom. Dolazak u Rijeku u kasnim večernjim satima.

CIJENA: 250 kuna

CIJENA ZA DJECU DO 12 GODINA: 150 kuna

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: Prijevoz turističkim autobusom, usluge voditelja putovanja, razgledi prema program, usluga organizacije i pripreme izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE: Prijevoz brodićem na relaciji Punta Sabbioni – Burno – Murano – Venecija – Punta Sabbioni 20€ za odrasle i 15€ za djecu do 12 godina (cijena je navedena informativno i može biti podložna promjenama); ulaznice za muzeje i druge znamenitosti. Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje otkaza putovanja s putnim zdravstvenim osiguranjem

NAPOMENA: cijena je navedena za gotovinsko plaćanje. Otkaz rezervacije do 7 dana prije polaska naplaćuje se minimalno 100,00 kuna po osobi, a za otkaz unutar 7 dana prije polaska naplaćuje se puna cijena izleta. Ostali uvjeti prema važećim općim uvjetima turističkog aranžmana.

COVID-19 NOVOSTI ZA BORAVAK U ITALIJI

Od 1. svibnja 2022. ukinuta je obveza ispunjavanja lokacije putnika ( EU dPLF – EU Digital Passenger Locator Form (euplf.eu), uvedena u ožujku 2021. godine.
Putnici koji ulaze u Italiju iz zemalja EU odnosno tzv. „popisa C“ na kojem je i Republika Hrvatska prilikom ulaska trebaju predočiti digitalnu ili papirnatu potvrdu kojom se zadovoljava jedan od sljedećih uvjeta:
  • Završen ciklus cijepljenja protiv Covida-19 (2 ili 3 doze) ili
  • Oporavak od bolesti uzrokovanom virusom Covid-19 ili
  • Negativan nalaz molekularnog ili antigenskog testa provedenog putem brisa (molekularni test ne smije biti stariji od 72 sata, a antigenski ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Italiju)
Sukladno relevantnim propisima EU i isključivo u svrhu ulaska u Italiju, digitalna ili papirnata EU Covid potvrda dobivena nakon cijepljenja vrijedi 9 mjeseci.

Od 1. svibnja 2022.g. nije više potrebna kovid potvrda unutar turističkih, ugostiteljskih, športskih i drugih sektora ili aktivnosti unutar TR. Ostaje obveza korištenja maski tipa FFp2 u javnom prometu i pri društvenim događajima na zatvorenom i otvorenom

Odgovorni organizator JADROTOURS d.o.o. Rijeka