PREDBOŽIĆNI Milano, Verona i Vicenza

Polasci: 10.12.-12.12.21. - garantirani polazak!

1. dan  ZAGREB/RIJEKA – VERONA - MILANO

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati, polazak iz Karlovca sa benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije), polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Nastavak vožnje do Verone, povijesnog grada na rijeci Adige, grada poznatog po romantičnoj priči o ljubavi Romea i Julije koji privlači zaljubljene iz cijelog svijeta. Šetnja s pratiteljem putovanja povijesnom jezgrom: Piazza dei Signori - Piazza della Erbe - Julijina kuća - trg Piazza Bra - Arena - crkva Santa Maria Antica s grobnicama obitelji Scaligheri koja je vladala Veronom. Slobodno vrijeme za šetnju, fini talijanski aperitiv ili capuccino, za posjet božičnom sajmu i uživanje u posebnom ambijentu. Piazza Bra i Arena posebno su ukrašene u ovo doba godine. Nastavak puta prema Milanu. Smještaj u hotel. Noćenje. 

2. dan  MILANO

Doručak. Posjet Milanu, najvećem i najvažnijem gradu sjeverne Italije, središtu regije Lombardija, gradu kojim su vladale i gradile ga plemićke obitelji Visconti i Sforza. Razgled gradskog središta započinje šetnjom do utvrde Castelo Sforzesco - jednog od simbola Milana i parka Sempione u stilu engleskog vrta 19.stoljeća.  Nastavak razgleda: šetnja do slavne katedrale Duomo iz 14. stoljeća poznate po 3.500 kipova i slavnoj terasi na krovu crkve - galerija Vittorio Emanuele II, elegantne natkrivene arkade 19.stoljeća  - trg Piazza Liberty -  slavni teatar Scala - četvrt Brera u kojoj se nalaze brojni butici visoke mode, povijesne starinske kavane, slavna pinakoteka i brojne crkve. Slobodno vrijeme za osobne programe, predbožićni shopping, posjete muzejima ( npr. Pinakoteka Brera, muzej katedrale, Pinakoteka Ambrosiana, muzeji u dvorcu Castello Sforzesco itd.), ručak uz milanski rižoto  ili odrezak ili shopping i razgledanje izloga talijanske mode. Noćenje.

3. dan  MILANO – VICENZA – RIJEKA/ZAGREB  

Doručak i odlazak iz hotela. Vožnja prema pokrajini Veneto. Posjet gradu Vicenzi, vezanom za djelovanje slavnog arhitekta Palladia koji je svojim stilom obilježio čitavu epohu graditeljstva u tzv. paladijanskom stilu 16. stoljeća, a na području Vicenze čak su 23 djela ovog čuvenog graditelja.  UNESCO je Vicenzu stavio na listu svjetske baštine uz Palladijeve vile u Venetu. Šetnja povijesnom jezgrom: Basilica Palladiana - trg Piazza dei Signori - katedrala Santa Maria Annunziata - toranj sa satom - Teatro Olimpico. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu i osobne programe. Povratak vožnjom kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima. 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI.: 1.090  kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.190  kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska.    Minimalan broj putnika: 40 

Cijena uključuje:

 • Prijevoz visokoturističkim autobusom
 • Smještaj  u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Milanu na osnovi dva noćenja s doručkom
 • pratitelja putovanja
 • Razglede prema programu
 • Organizaciju putovanja i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 490 kn
 • Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (3-5 EUR po osobi i danu, obavijest u završnom pismu)
 • Ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike
 • Karte javnog prijevoza u Milanu pojedinačna karta od 2 EUR (informativna cijena)
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Putno osiguranje

Napomena: Organizacija održavanja božićnih sajmova u nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

Popusti: Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10 % popusta. Odrasla  osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Opći uvjeti organizatora

B