BRATISLAVA-BEČ-GRAZ

Polasci: 4.9.-6.9.20.

1. DAN

Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06.00 sati.

Mogućnost besplatnog  povratnog transfera iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 04:30 sati, odnosno s tunela Učka u 04:45 sati.

Vožnja turističkim autobusom preko Slovenije i Austrije u pravcu Beča. Po dolasku u Beč slijedi panoramska vožnja uz vođenje našeg pratitelja: dvorac Belvedere, Schwarzenbergplatz sa spomenicima feldmaršalu Karlu Filipu i Crvenoj armiji, koncertna dvorana Musikverein, Karlskirche, Ringstrasse, državna opera, spomenik Mariji Tereziji, Hofburg i trg heroja, parlament, gradska vijećnica, Burgtheater, zgrada bečkog sveučilišta, Votivkirche, Prater, Hundertwasserhaus... Nakon panoramskog razgleda grada slijedi šetnja do srca grada, Stephansplatza gdje se nalazi čuvena katedrala Sv. Stjepana, ulice Graben sa spomenikom na veliku kugu koja je pogodila grad u 17st., shopping ulica Kohlmarkt i Kärntnerstrasse… Slobodno vrijeme. Preporučamo posjet Hofburgu i carskoj riznici ili čuvenoj Španjolskoj školi jahanja. U kasnim popodnevnim satima nastavak putovanja prema 60-tak kilometara udaljenoj Bratislavi. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor ili individualno upoznavanje s gradom. Noćenje.

2. DAN

Nakon doručka odlazak na pješački razgled glavnog grada Slovačke koji započinjemo 100m iznad Dunava gdje se nalazi Bratislavský hrad, dvorac koji je igrao važnu ulogu u mađarskoj i slovačkoj povijesti. S ovog mjesta pruža se pogled na cijelu Bratislavu, a za lijepog vremena mogu se vidjeti tri države, Austrija, Mađarska i Slovačka. Spuštamo se prema Katedrali sv. Martina iz 14st. i nastavljamo razgled: Academia Istropolitana - prvo slovačko sveučilište koje je osnovao kralj Matija Korvin, Hviezdoslavovo námesti - najveći trg Bratislave, zgrada Slovačkog narodnog kazališta, poznate skulpture „Čumil“ i „Schöne Nazi“, glavni trg sa starom gradskom vijećnicom i Rolandovom fontanom, Primacijalna palača - mjesto gdje je Napoleon potpisao Presburški sporazum, Františkanske námestie, Mihaelov toranj - jedini preživjeli toranj gradskih zidina... Slobodno vrijeme za ručak i samostalno istraživanje. U popodnevnim satima organiziramo fakultativnu brodsku vožnju prema ušću rijeke Morave u Dunav, kroz povijest vrlo važnom strateškom mjestu gdje se na više od 80 metara visokoj stijeni nalaze ruševine dvorca Devin, jednog od najstarijih dvoraca u Slovačkoj. Posjet dvorcu gdje ćete moći vidjeti ostatke kršćanske kapelice iz 4st., 55 metara duboki bunar, razgledati muzej dvorca, popeti se na Gornji dvorac od kuda se za lijepog vremena mogu vidjeti Beč i Alpe… Povratak brodom u Bratislavu. Slobodno vrijeme. U večernjim satima moći ćete se zabaviti u atraktivnim restoranima u centru grada. Noćenje.

3. DAN 

Doručak. Odlazak prema Grazu, glavnom gradu Štajerske. Pješački razgled središta: gradski dvorac sa „stubama pomirenja“, katedrala sv. Egidija, mauzolej cara Ferdinanda II., glockenspiel, otmjena ulica Herrengasse, oružarnica – jedan od najvećih muzeja oružja na svijetu, palača Landhaus, glavni trg Hauptplatz s gradskom vijećnicom, muzej moderne umjetnosti Kunsthaus, Murinsel - otok-most na rijeci Muri sagrađen 2003. godine kad je Graz bio prijestolnica kulture, Scholssberplatz... Fakultativno odlazimo na panoramski vidikovac Schlossberg iznad Graza visok 123 m s poznatim tornjem sa satom. Slobodno vrijeme za šetnju i ručak. U popodnevnim satima napuštamo Graz i odlazimo prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja. U Rijeku stižemo u večernjim satima. 

REDOVNA CIJENA: 1200 kuna

FIRST MINUTE CIJENA: 1100 kuna

(vrijedi za prijave i uplate do 1.8. ili do popunjenja mjesta na akciji)

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:  prijevoz turističkim autobusom, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Bratislavi, posjet Beču i Grazu, usluge stručnog pratitelja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Trokrevetne sobe nisu moguće. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE: izlet brodom Bratislava-Devin-Bratislava i ulaznica za posjet dvorcu Devin 20€ (minimum 20 prijavljenih - plaćanje na licu mjesta u eurima), Lift u Grazu 1,70€, Uspinjača u Grazu 2,5€,  stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično. (NAPOMENA: cijene ulaznica su navedene informativno i redosljed razgleda može biti podložan promjenama).

DOPLATE: doplata za jednokrevetnu sobu 500,00 kn.;Putno zdravstveno osiguranje 48,00 kn. Osiguranje otkaza putovanja s putnim zdravstvenim osiguranjem 108,00 kn.

Dobro je znati: U Slovačkoj i Austriji vrijedi valuta EURO.

MOGUĆNOST PLAĆANJA: JEDNOKRATNO GOTOVINOM UZ POPUST OD 5%. VISA PREMIUM, DINERS, PBZ VISA, PBZ MAESTRO, ERSTE MAESTRO, ERSTE  MASTER, ERSTE VISA, ZABA MASTER, ZABA MAESTRO I VISA DO 6 OBROKA. SVIM OSTALIM KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA JEDNOKRATNO. 

DODATNA VRIJEDNOST OVOG PUTOVANJA: 1 NAGRADNI BOD

Odgovorni organizator: JADROTOURS d.o.o. Rijeka