BUDIMPEŠTA SPECIJAL

Polasci: Garantirani polazak: 23.11.-25.11.18. - BUS BR. 2

1. DAN 

Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07.00 sati.

Mogućnost besplatnog transfera iz Pule s parkirališta KONZUM - bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, odnosno s tunela Učka u 05:45 sati

Vožnja turističkim autobusom kroz Gorski Kotar prema Zagrebu i dalje u pravcu Čakovca i graničnog prijelaza Goričan. Vožnja kroz Mađarsku prema Budimpešti s usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Budimpeštu u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i fakultativan odlazak na upoznavanje grada s našim turističkim pratiteljem. Noćenje.

2. DAN  

Nakon doručka odlazimo na autobusno/pješački razgled grada tijekom kojeg ćemo vidjeti najpoznatije budimpeštanske znamenitosti: Trg heroja, Andrassy aveniju ispunjenu neo-renesansnim vilama i kućama, zgradu Mađarske nacionalne opere, baziliku sv. Stjepana, neogotičku zgradu mađarskog Parlamenta, poznate dunavske mostove, Budimski dvorac, gradsku uspinjaču, crkvu Matije Korvina, slastičarnicu Ruzwurm, jednu od najstarijih u gradu, Ribarsku utvrdu, Citadelu… U popodnevnim satima organiziramo fakultativnu brodsku vožnju u trajanju od sat vremena. Slobodno poslijepodne. Preporučamo šetnju glavnom pješačkom zonom Budimpešte, Vaci ulicom. Navečer organiziramo fakultativni odlazak na večeru u tipičnom mađarskom restoranu – Čardi s ciganskom glazbom i folklorom. Noćenje.

3. DAN  

Nakon doručka odlazimo do Trga heroja gdje se nalaze gradski park, Vajdahunyad dvorac, Szecenyi kupke i zoološki vrt koji se prostire na preko 15 hektara površine gdje su životinje useljene u prava secesionistička remek djela. Slobodno vrijeme za šetnju i istraživanje. U rano popodne napuštamo Budimpeštu i odlazimo prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja. U Rijeku i Pulu stižemo u večernjim satima

CIJENA: 650 kuna

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 2 noćenja s doručkom u hotelu s 3*, panoramski i pješački razgled Budimpešte, usluge voditelja putovanja, pripremu i organizaciji putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 45

CIJENA NE UKLJUČUJE: vožnja brodom po Dunavu EUR. 15; večera u čardi s pićem i programom folklora EUR. 25; stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično.

DOPLATE: jednokrevetna soba 300,00 kuna; Putno zdravstveno osiguranje 48,00 kn; Osiguranje otkaza putovanja s putnim zdravstvenim osiguranjem 108,00 kn.

Dobro je znati: U Mađarskoj vrijedi nacionalna valuta Forinta (HUF) koja je i jedino sredstvo plaćanja. Za ovo putovanje dovoljna je osobna iskaznica.

MOGUĆNOST PLAĆANJA: GOTOVINOM, AMERICAN EXPRESS, ZABA MASTER, ZABA VISA I MAESTRO DO 3 OBROKA. OSTALIM KREDITNIM KARTICAMA JEDNOKRATNO.

Odgovorni organizator: JADROTOURS d.o.o. Rijeka