CINQUE TERRE I ELBA

Polasci: Polasci: 27.05. | 16.06. | 08.10. | 29.10.2022.

1. dan ZAGREB – RIJEKA – PARMA – LIGURSKA RIVIJERA

Polazak autobusa u u 05:00h s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1, Zagreb), ukrcaj putnika u Karlovcu  u 05:30h na benzinskoj postaji Petrol , iz Rijeke s benzinske postaje “Vrata Jadrana – Sjever” u 07:30h.Vožnja preko Slovenije i Italije s kraćim stajanjima na putu. Putovanja do Parme koja je poznata po multinacionalnoj prehrambenoj kompaniji Barilla (tjestenine) i siru parmezanu. Šetnja gradom uz razgled katedrale i krstionice koje se smatraju za najharmoničnije srednjevjekovne građevine Italije, Palača Della Pilotta s kazalištem Farnese, jedno od najljepših povijesnih kazališta u svijetu; teatro Regio de Parma jednog od najljepših talijanskih kazališta. U njemu se u listopadu svake godine održava Festival Verdi. (ukoliko postoji mogućnost degustacija parmezana). Nakon kraćeg slobodnog vremena odlazak prema rivijeri Versillia  i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan CJELODNEVI IZLET U NP CINQUE TERRE

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Nacionalni park Cinque Terre. Vožnja autobusom do La Spezzie odakle nastavljamo razgled koristeći željeznicu. Ovaj park prirode sačinjen od uskog dijela ligurske obale na kojem je smješteno pet malih gradića omeđenih strmim stijenama, također je dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Razgled započinjete Manarolom. Putem ljubavi ili „Via del Amore“ (ukoliko je otvorena) nastavljate do Rio Maggiore. Vlakom dalje odlazite do Vernazze – s predivnom utvrdom i lučicom. Obilazak ovih živopisnih mjesta zaključit ćete s Monterossom, šarmantnim ljetovalištem i najsjevernijim od pet gradića. Na povratku prema hotelu put vas vodi duž obale Ligurskog mora. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan FAKULTATIVNI IZLET ELBA (PIOMBINO – ELBA)*** obilazak otoka autobusom!!!

Doručak. Cjelodnevni izlet na Elbu, najveći otok toskanskog arhipelaga, bogatog mineralima i poludragim kamenjem.  Izvanredno bogatstvo krajolika, prepoznatljivo po bistrini i plavetnilu mora, prekrasnim plažama pretvara otok Elbu u jedinstvenu destinaciju u Toskani. U novije vrijeme otok je postao poznat po svojim vinima i kao omiljeno turističko središte. Krenite stopama Napoleona, najpoznatijeg stanovnika Elbe koji je bio ovdje u egzilu. Upoznajte otok koji se može pohvaliti bujnim raslinjem, kaktusima, palmama, maslinicima i vinogradima. Za vrijeme našeg izleta posjećujemo 2 najveća naselja na otoku-  Portoferraio, glavno i najveće mjesto na otoku gdje se nalazi i muzej posvećen Napoleonu te slikoviti gradić Porto Azzurro kojeg već stoljećima čuva tvrđava Fort San Giacomo.  U Portofereiu posjećujemo mizej Napoleona gdje ćemo čuti neke zanimljivosti iz njegovog života, u toplijim mjesecima svakako predlažemo barem kratko kupanje na jenoj od najljepših svjetslih plaža a u Porto Azurro ne propustite isprobati  Aqua dell 'Elba. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan RAPALLO – PORTOFINO – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do Rapalla – jednog od bisera ligurske rivijere iz kojeg brodićem krećemo prema omiljenom ljetovalištu jet set-a– Portofino (fakultativno) u kojem su ljetovale brojne poznate osobe iz cijelog svijeta. Nakon obilaska mjestašca i slobodnog vremena za ručak i kavu slijedi povratak za Rijeku/Zagreb. Dolazak u kasnim večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 1.790 kn  / prije 1.990 kn 

Obavezna doplata: boravišna pristojba 2€ po danu/noćenju

Doplata: za jednokrevetnu sobu 490 kn

Popusti: dijete na pomoćnom ležaju 100 kn

odrasla osoba na pomoćnom ležaju – 50 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz autobusom visoke turističke kategorije 

3  noćenja s doručkom u hotelu s 3* na obali Versilia (Na polascima 27.5. i 16.6. smještaj u Grand Hotel Golf Tirrenia

Pratitelja putovanja iz Zagreba za vrijeme putovanja, Sve obilaske prema programu, jamčevinu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju,

dnevnu kartu za vlak i šetnicu u NP Cinque Terre cca. 23€ (uključuje kupovinu na ime i dostavu u hotel).

DOPLATE I POPUSTI:

Fakultativne doplate:

Fakultativni izlet na Elbu koji uključuje prijevoz autobusom, brodsku kartu i ulaznicu u muzej Napoleona -390 kn (minimalno prijavljenih 25 osoba  –prijava prilikom rezervacije)

Izlet brodićem u Portofino -  20 €

Doplata za 3 večere u hotelu – 320 kn  -NAŠA PREPORUKA!!!  ( min 25 osoba)

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn

sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn

doplata za prazno sjedalo – 500 kn

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Više informacija vezano za ulazak i boravak u Italiji možete vidjeti na ovdje!

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, ima kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d., sklopljen ugovor broj 1501-00000570 kao i policu za osiguranje jamčevina turističkih paket aranžmana, broj: 1399-00036624 za razdoblje od 14.9.2021. do 14.9.2022. godine, o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnosi na paket-aranžman., te osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Minimalni broj: 40
Maksimalni broj: 45

Opći uvjeti organizatora

M

COVID-19 NOVOSTI ZA BORAVAK U ITALIJI

Od 1. svibnja 2022. ukinuta je obveza ispunjavanja lokacije putnika ( EU dPLF – EU Digital Passenger Locator Form (euplf.eu), uvedena u ožujku 2021. godine.
Putnici koji ulaze u Italiju iz zemalja EU odnosno tzv. „popisa C“ na kojem je i Republika Hrvatska prilikom ulaska trebaju predočiti digitalnu ili papirnatu potvrdu kojom se zadovoljava jedan od sljedećih uvjeta:
  • Završen ciklus cijepljenja protiv Covida-19 (2 ili 3 doze) ili
  • Oporavak od bolesti uzrokovanom virusom Covid-19 ili
  • Negativan nalaz molekularnog ili antigenskog testa provedenog putem brisa (molekularni test ne smije biti stariji od 72 sata, a antigenski ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Italiju)
Sukladno relevantnim propisima EU i isključivo u svrhu ulaska u Italiju, digitalna ili papirnata EU Covid potvrda dobivena nakon cijepljenja vrijedi 9 mjeseci.

Od 1. svibnja 2022.g. nije više potrebna kovid potvrda unutar turističkih, ugostiteljskih, športskih i drugih sektora ili aktivnosti unutar TR.
Ostaje obveza korištenja maski tipa FFp2 u javnom prometu i pri društvenim događajima na zatvorenom i otvorenom