CRNA GORA I DUBROVNIK

Polasci: Polasci: 24.9. i 15.10.20.

1. DAN  Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 05:00 sati.

Mogućnost besplatnog povratnog transfera iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 03:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 03:30 sati, odnosno s tunela Učka u 03:45 sati.

Vožnja jadranskom obalom do Senja i zatim autocestom od Žute Lokve prema Dalmaciji. Dolazak u Neum gdje nakon graničnih formalnosti prolazimo obalni dio susjedne BiH i nastavljamo pored Stona dalje prema Dubrovniku i granici sa Crnom Gorom. Putujemo kroz pitoreskni krajolik od Herceg Novog do Kotora tijekom kojega ćete uživati u nezaboravnom ambijentu Bokokotorskog zaljeva, kojega krasi biser povijesne arhitekture grad Kotor koji je još 1979. godine uvršten na UNESCO-vu listu zaštićene kulturne baštine. Grad nastao još krajem 10. stoljeća opasuju zidine duge gotovo 5 kilometara. Razgled grada uz pratnju vodiča tijekom kojega ćemo upoznati najvažnije znamenitosti. Stari grad Kotor je najbolje očuvana srednjovekovna urbana sredina tipična za gradove nastale u tom razdoblju. Grad je prepun uličica i trgova, a na jednom od njih nalazi se i katedrala Sv. Tripuna, spomenik romaničke kulture iz 12. stoljeća i jedan od najprepoznatljivijih simbola grada. Tu su još Crkva Svetog Luke iz 13., Kneževa palača, Napoleonovo kazalište, samo su dio bogate riznice Kotorske tradicije. Nakon slobodnog vremena nastavljamo prema našem odredištu Budvi, jednom od najpoznatijih ljetovališta na crnogorskoj rivijeri. Večera. Noćenje.

2. DAN  Doručak. Odlazimo našim autobusom na cjelodnevni izlet. Proći ćemo pokraj bisera crnogorske obale kao što su Bečići i Sveti Stefan i dalje prema Virpazaru kako bismo stigli do obale Skadarskog jezera gdje ćemo se ukrcati na brod kojim ćemo napraviti kraće krstarenje nacionalnim parkom kojega Crna Gora dijeli sa susjednom Albanijom. Skadarsko jezero prirodni je ambijent u kojem uz bogatu močvarnu floru, obitava 39 vrsta riba kao i 280 vrsta ptica od kojih su neke na listi ugroženih vrsta kao što su pelikan i kormoran. Stižemo do jedne od pješčanih plaža simboličnog imena Pješačac. Ovdje ćemo se opustiti u istoimenom restoranu uz tipični riblji ručak i čašu crnogorskog vina. Povratak brodom do pristaništa u Virpazaru. Nastavljamo autobusom do našeg sljedećeg odredišta, vinariji Šipčanik koja se nalazi u središtu najvećeg vinograda u Europi i protire se na površini od 2500 hektara jedinstvene cjeline. Ovdje se uzgajaju jedinstvene sorte crnog vina Vranac brendiranog pod nazivom “Plantaže”. Nakon obilaska vinarije uz stručno vodstvo enologa okrijepit ćemo se kušajući neke od najpoznatijih sorti iz ovog podruma. U popodnevnim satima vraćamo se u Budvu. Večera. Noćenje

3. DAN  Doručak. Odlazimo na cjelodnevni fakultativni izlet u Cetinje i Nacionalni park Lovćen. Upoznat ćemo najstariju crnogorsku prijestolnicu Cetinje, simbol crnogorske nacije i države osnovane u srednjem vijeku za vrijeme rata za nezavisnost i slobodu. Važan povijesni spomenik je palača kralja Nikole - sada muzej s djelima arheološke i etnografske važnosti zajedno sa kolekcijom nagrada, oružja, vojne odjeće, zastava i slika. Palača Biljarda - nekadašnja rezidencija Petra II Petrovića Njegoša sagrađena 1838. godine sada sadrži kolekciju kompozicija koje je napisao poznati crnogorski vladar i pjesnik. Možete vidjeti također i njegove osobne stvari, knjige i oružje. Glavna znamjenitost grade je Cetinjski manastir. To je nekada bilo sjedište crnogorskih vladika. Sagrađen je 1483. godine. Ovdje se čuva desna ruka Jovana Krstitelja kao i čestica Svetog krsta i mošti Svetog Petra Cetinjskog. Nakon kraćeg odmora odlazimo prema Lovćenu gdje se nalazi mauzolej mauzolej posvećen Njegošu, smješten je na visini od 1660 metara nadmorske visine. Prije povratka u Budvu izlet ćemo završiti okrijepom u mjestu Njeguši gdje ćemo probati čuveni njeguški pršut i sir. Dolazak u Budvu. Večera. Noćenje.

4. DAN  Nakon doručka odlazimo iz Budve prema Dubrovniku, biseru hrvatske obale u povijesnom i turističkom smislu, gradu koji je 1979. godine uvršten na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Ulazimo na Vrata od Pila odakle započinjemo naš pješački razgled uz pratnju stručnog lokalnog vodiča. Proći ćemo pokraj Onofrijeve fontane, Franjevačkog samostana i nastaviti šetnju Stradunom, središtem i najvažnijom ulicom grada do nedalekog Orlandovog stupa, spomen obilježja hrabrom vitezu koji je obranio Dubrovnik u 15. stoljeću. Iza njega nalazi se Crkva Sv. Vlaha, zaštitnika grada. U nastavku ćemo vidjeti Knežev dvor i Dubrovačku katedralu. Slobodno vrijeme za individualne razglede i eventualno šetnju gradskim zidinama koje opasuju cijeli stari grad ili vožnju žičarom do vidikovca na brdu Srđ na 405 metara nadmorske visine. U popdnevnim satima nastavljamo naše putovanje prema Rijeci i Puli gdje stižemo u kasnim večernjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA:  1550 kuna

(vrijedi za prijave i uplate do 15.8. ili do popunjenja mjesta na akciji)

REDOVNA CIJENA: 1650 kuna

Popust za dijete do 12 godina (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om; 3 polupansionau hotelu s 3*, razgledi po programu, usluge voditelja putovanja, posjete priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih: 40 putnika.

CIJENA NE UKLJUČUJE: Cjelodnevni izlet u Cetinje i NP Lovćen 20,00€ (minimalno 25 prijavljenih); ulaznice i stručna vođenja u muzejima, crkvama i galerijama.

NAPOMENA: cijene ulaznica kao i redoslijed razgleda mogu biti podložni promjenama.       

DOPLATE: obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 1,50€ po osobi/noć (može biti podložno promjenama).Jednokrevetna soba: 400,00 kn.; Putno zdravstveno osiguranje 64,00 kn; Osiguranje otkaza putovanja s putnim zdravstvenim osiguranjem 124,00 kn.

MOGUĆNOST PLAĆANJA: JEDNOKRATNO GOTOVINOM UZ POPUST OD 5% ili VISA PREMIUM, DINERS, PBZ VISA, PBZ MAESTRO, ERSTE MAESTRO, ERSTE  MASTER, ERSTE VISA, ZABA MASTER, ZABA MAESTRO I VISA DO 6 OBROKA. SVIM OSTALIM KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA JEDNOKRATNO.

DODATNA VRIJEDNOST OVOG PUTOVANJA: 2 NAGRADNA BODA

Odgovorni organizator: JADROTOURS d.o.o. Rijeka