CRNA GORA I DUBROVNIK

Polasci: 23.9.-26.9.21.

1. DAN  

Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 05:00 sati.

Mogućnost besplatnog povratnog transfera iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 03:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 03:30 sati, odnosno s tunela Učka u 03:45 sati.

Vožnja jadranskom obalom do Senja i zatim autocestom od Žute Lokve prema Dalmaciji. Proći ćemo kroz Neum u BIH i nastaviti dalje prema Dubrovniku i granici sa Crnom Gorom. Od Herceg Novog do Kotora uživat ćemo u nezaboravnom ambijentu bokokotorskog zaljeva. Stižemo u Kotor, biser povijesne arhitekture od 1979. godine uvršten na UNESCO-vu listu zaštićene kulturne baštine. Grad nastao još krajem 10. stoljeća opasuju zidine duge 5 kilometara. Razgled grada uz pratnju vodiča: katedrala Sv. Tripuna, spomenik romaničke kulture iz 12. stoljeća i jedan od najprepoznatljivijih simbola grada. Tu su još Crkva Svetog Luke iz 13., Kneževa palača, Napoleonovo kazalište. Nakon slobodnog vremena nastavljamo prema Budvi, jednom od najpoznatijih ljetovališta na crnogorskoj rivijeri. Večera. Noćenje.

2. DAN  

Doručak. Odlazimo našim autobusom na cjelodnevni izlet. Vožnja pokraj bisera crnogorske obale Bečića i Svetog Stefana te dalje prema Skadarskom jezeru gdje ćemo se ukrcati na brod kojim odlazimo na kraće krstarenje nacionalnim parkom kojega Crna Gora dijeli sa susjednom Albanijom. Skadarsko jezero prirodni je ambijent u kojem uz bogatu močvarnu floru, obitava 39 vrsta riba kao i 280 vrsta ptica od kojih su neke na listi ugroženih vrsta kao što su pelikan i kormoran. Stižemo do pješčane plaže simboličnog imena Pješačac gdje ćemo se opustiti u istoimenom restoranu uz tipični riblji ručak i čašu crnogorskog vina. Povratak do pristaništa u Virpazaru. Nastavljamo prema našem sljedećem odredištu, vinariji Šipčanik koja se nalazi u središtu najvećeg vinograda jedinstvene cjeline u Europi na površini od 2500 hektara. Nakon obilaska vinarije uz stručno vodstvo enologa okrijepit ćemo se kušajući neke od najpoznatijih sorti Vranca. U popodnevnim satima vraćamo se u Budvu. Večera. Noćenje

3. DAN 

Doručak. Odlazimo na cjelodnevni fakultativni izlet u Cetinje i Nacionalni park Lovćen. Upoznat ćemo najstariju crnogorsku prijestolnicu Cetinje, simbol crnogorske nacije i države osnovane u srednjem vijeku.Važan povijesni spomenik je palača kralja Nikole - sada muzej s djelima arheološke i etnografske važnosti zajedno sa kolekcijom nagrada, oružja, vojne odjeće, zastava i slika. Palača Biljarda - nekadašnja rezidencija Petra II Petrovića Njegoša sagrađena 1838. godine sada kolekciju djela koje je napisao poznati crnogorski vladar i pjesnik. Glavna znamjenitost grada je Cetinjski manastir iz 1483., nekada sjedište crnogorskih vladika. Nakon kraćeg odmora odlazimo prema Lovćenu gdje se nalazi mauzolej posvećen Njegošu, smješten je na 1660 m. nadmorske visine. Prije povratka u Budvu izlet ćemo završiti okrijepom u mjestu Njeguši gdje ćemo probati čuveni njeguški pršut i sir. Dolazak u Budvu. Večera. Noćenje.

4. DAN  

Nakon doručka odlazimo iz Budve prema Dubrovniku, biseru hrvatske obale u povijesnom i turističkom smislu, gradu koji je također 1979. godine uvršten na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Ulazimo na Vrata od Pila odakle započinjemo naš pješački razgled uz pratnju stručnog lokalnog vodiča. Proći ćemo pokraj Onofrijeve fontane, Franjevačkog samostana i nastaviti šetnju Stradunom, središtem i najvažnijom ulicom grada do nedalekog Orlandovog stupa, spomen obilježja hrabrom vitezu koji je obranio Dubrovnik u 15. stoljeću. U blizini se nalaze Crkva Sv. Vlaha, zaštitnika grada, Knežev dvor i Dubrovačka katedrala. Slobodno vrijeme za individualne razglede i eventualno šetnju gradskim zidinama koje opasuju cijeli stari grad ili vožnju žičarom do vidikovca na brdu Srđ. U popodnevnim satima nastavljamo naše putovanje prema Rijeci gdje stižemo u kasnim večernjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA:  1550 kuna

(vrijedi za prijave i uplate do 31.8. ili do popunjenja mjesta na akciji)

REDOVNA CIJENA: 1650 kuna

Popust za dijete do 12 godina (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om; 3 polupansionau hotelu s 3*, razgledi po programu, izlet na Skadarsko jezero i vinariju Šipčanik, usluge voditelja putovanja, posjete priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih: 30 putnika.

CIJENA NE UKLJUČUJE: Cjelodnevni izlet u Cetinje i NP Lovćen 20,00€ (minimalno 25 prijavljenih); ulaznice i stručna vođenja u muzejima, crkvama i galerijama.

NAPOMENA: cijene ulaznica kao i redoslijed razgleda mogu biti podložni promjenama.       

DOPLATE: obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 1,50€ po osobi/noć (može biti podložno promjenama). Jednokrevetna soba: 400,00 kn.; Putno zdravstveno osiguranje.

MOGUĆNOST PLAĆANJA: JEDNOKRATNO GOTOVINOM UZ POPUST OD 5% ili ili VISA PREMIUM, DINERS, PBZ VISA, PBZ MAESTRO, ERSTE MAESTRO, ERSTE  MASTER, ERSTE VISA DO 6 OBROKA (uz naplatu 5% manipulativnih troškova). SVIM OSTALIM KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA JEDNOKRATNO.

DODATNA VRIJEDNOST OVOG PUTOVANJA: 2 NAGRADNA BODA

Odgovorni organizator: JADROTOURS d.o.o. Rijeka