Jadrotours

CRNA GORA I DUBROVNIK

Polasci: 28.10.-1.11.2023.

Noćna vožnja, kreće se petak na subotu: polazak iz Pule u 00,00h (pola noći), iz Pazina u 00:40h i iz Rijeke (Vrata Jadrana JUG) u 1:30h.

                                              

1. dan 28.10.2023, subota: PULA  – PAZIN - PERAST – GOSPA OD ŠKRPJELA  - KOTOR -  BUDVA

Polazak s Vrata Jadrana JUG u 1:30h. Noćna vožnja autoputom u smjeru Dalmacije, uz zaustavljanja po potrebi. U ranim jutarnjim satima, dolazak do juga Hrvatske te vožnja preko Pelješkog mosta, kroz Ston dalje prema jugu. Prelazak preko graničnog prijelaza Karasovići – Debeli brijeg i ulazak u CRNU GORU. Panoramska vožnja kroz Boku Kotorsku te dolazak u PERAST, barokni gradić koji se nalazi nedaleko od Kotora. Slijedi ukrcaj na brodić i kratka plovidba do umjetnog otoka Gospa od Škrpjela, posjet crkvi i muzeju. Povratak u Perast. Slobodno vrijeme za kavu, ručak, šetnju kroz ovo malo mjesto. Nastavak vožnje do KOTORA, grada trgovaca i moreplovaca, smještenog u jedan od najljepših zaljeva svijeta. Razgled grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i brojnih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis Svjetske prirodne i kulturne baštine. Slobodno vrijeme. Nastavak prema BUDVI. Smještaj u hotelu Bracera 4*, u samom centru Budve. Osvježenje i odmor te zajednički odlazak na večeru koja je organizirana u lokalnom restoranu uz more, u samom centru grada. Večera. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan 29.10.2023 nedjelja:  BUDVA – CETINJE – NP LOVĆEN - NJEGUŠI

Doručak. Odlazak autobusom prema CETINJU. Po dolasku u Cetinje slijedi obilazak Dvora kralja Nikole, danas Državni muzej Crne Gore. U slobodno vrijeme preporučujemo šetnju do Njegoševog dvora – Biljarda; Cetinjskog manastira... Nastavak vožnje autobusom prema NP LOVĆEN (ukoliko to vremenski uvjeti budu dozvolili). Uspon od 461 stepenica (tko želi) do Jezerskog vrha i Njegoševog mauzoleja (Meštrović). Samostalan obilazak mauzoleja i zadržavanje na vidikovcu. Nakon Lovćena, odlazak na degustaciju pršuta u selo Njeguši. Povratak u Budvu. Kraći vođeni obilazak starog grada Budve. Slobodno vrijeme do večere. Organizirana večera u lokalnom restoranu uz more, u samom centru grada. Noćenje.

3. dan 30.10.2023 ponedjeljak: VINSKI PODRUM ŠIPČANIK - SKADARSKO JEZERO - BUDVA

Doručak. U dogovoreno vrijeme okupljanje i polazak na cjelodnevni izlet. Ugodna vožnja uz Budvansku rivijeru, koja pruža lijepu panoramu. Zaustavljanje na foto točki kod Svetog Stefana -  srednjovjekovni utvrđeni grad i utočište pred turskim i gusarskim najezdama, pretvoren je u elitni grad – hotel. Nastavak prema najvećem vinogradu u Europi (kao cjelina) i do vinskog podruma "Šipčanik". Razgled vinskog podruma i vođena degustacija vina. Nakon degustacije, odlazak do Skadarskog jezera. Dolazak do Virpazara, ukrcaj na brod i vožnja brodom po Skadarskom jezeru. Organizirani piknik – riblji ručak u agroturizmu na Skadarskom jezeru. Povratak u Budvu. Slobodno ostatak popodneva do večere. Organizirana večera u lokalnom restoranu u samom centru gradu. Noćenje.

4. dan 31.10.2023 utorak: FAKULTATIVNI IZLET DO MANASTIRA OSTROG  ili slobodan dan u Budvi

Doručak. Slobodan dan u Budvi. Za one koji ne žele slobodan dan, organiziramo fakultativni izlet u unutrašnjost Crne Gore, do manastira Ostrog. Polazak nakon doručka, vožnja kroz Podgoricu uz panoramski krug kroz grad. Nastavak vožnje do manastira Ostrog najvažnijeg mjesta hodočašća u Crnoj Gori a koji je posjećen od ljudi svih vjera. Manastir se sastoji od većeg Donjeg manastira smještenog oko crkve Svete Trojice i Gornjeg manastira koji je ugrađen u stijeni i s kojega se pruža prekrasan pogled. Do njega se dolazi uskom cestom dugom oko 3km a organiziran je prijevoz lokalnim kombi vozilima.  Nakon posjete manastiru, odlazak do lokalne konobe. Organiziran ručak uz specijalitet kuće (peka). Povratak u Budvu. Slobodno vrijeme ostatak popodneva. Večera u hotelu. Noćenje.

5. dan 1.11.2023 srijeda:  BUDVA - DUBROVNIK - PULA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja preko Tivata do trajekta. Ukrcaj na trajekt i kratka plovidba od Lepetani do Kamenara. Nastavak vožnje autobusom prema Hrvatskoj. Dolazak u Dubrovnik. Slobodno vrijeme u Dubrovniku za samostalno istraživanje grada. Preporučujemo vam šetnju Stradunom, posjet gradskim zidinama, tvrđavi Lovrijenac, vožnja žičarom na Srđ... U ranim popodnevnim satima polazak prema Rijeci i Istri. Dolazak kućama u kasnijim noćnim satima.

 

Cijena po osobi:   490,00€ (3.691,90 kn)

Popust za djecu do 12g., u sobi sa dvije odrasle osobe: 15%

 

U cijenu je uključeno: 

- prijevoz turističkim autobusom

- licencirani voditelj putovanja

- lokalni vodič u Crnoj Gori za sve razglede

- 4 noćenja s doručkom u  hotelu Bracera 4* u centru grada u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama (tuš/WC, TVSAT)

- 1 organizirana večera u hotelu

- 3 organizirane večere u restoranu u centru Budve, uz more

- Perast: vožnja brodom do otoka Gospe od Škrpjela + ulaznica u muzej+stručno vodstvo

- paket: ulaznica za NP Skadarsko jezero + vožnja brodom po jezeru + organizirani riblji ručak na otvorenom

- degustacija pršuta u selu Njeguši

- posjet i vođena degustacija 3 vrste vina u vinskom podrumu Šipčanik

- ulaznica za Muzej kralja Nikole u Cetinju + stručno vodstvo

- trajekt na relaciji Lepetani – Kamenari

- ulazi u gradove autobusima: Kotor, Cetinje, Dubrovnik

- turističke takse, sve usluge prema programu,

- organizacija puta, polica jamčevnog osiguranja, pripadajući pdv.

 

U cijenu nije uključeno: 

- piće za vrijeme obroka,

- fakultativni izlet u Ostrog: odrasli: 47€, djeca do 12g: 35€. U cijenu izleta je uključeno: prijevoz autobusom, transfer kombijima, lokalni vodič, organizirani ručak, tur.taksa. Minimalni broj prijavljenih: 20 osoba, potrebna prijava i uplata prilikom rezervacije.

- ulaznica za NP Lovćen + Mauzolej

- sve što nije navedeno pod cijena uključuje!

 

Doplata za 1/1 sobu: 74,00€ (557,55kn)

Doplate na licu mjesta:  ulaznica za NP Lovćen + Mauzolej: 10€

 

PREPORUČAMO da si svaki putnik napravi policu INO putnog osiguranja i policu osiguranja od otkaza putovanja. Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate. Uplata se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet. 

 

Napomena:

 • cijena putovanja formirana je na bazi od min. 35 osoba, u slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo na uvećanje cijene.
 • Valuta plaćanja u Crnoj Gori: Euro
 • za prelazak preko granice obavezna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
 • prijave za izlet moguće su najkasnije do 15  dana prije polaska na izlet.
 • plaćanje u autobusu nije moguće.
 • raspored sjedenja određuje se po redoslijedu prijave.
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta
 • Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju te potvrdom rezervacije svi prijavljeni su  suglasni sa Općim uvjetima putovanja agencije organizatora izleta.
 • polica jamčevine putovanja plaćeno je u Croatia Osiguranju.
 • datum izrade programa: 27.06.2023
 • Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn                                                                                      

Opći uvjeti organizatora

C