Jadrotours

KRAKOW

Polasci: 30.5.-2.6.24.

1. DAN  

Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06.00 sati ili s Vrata Jadrana sjever u 06:10 sati (uz prethodnu najavu).

Mogućnost besplatnog povratnog transfera iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30 sati.

Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Austriju s usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Brno u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odlazak u centar grada na informativnu šetnju s našim vodičem: Trg Namesty Svobody, Zeleni Trg, Katedrala Svetog Petra i Pavla u srcu starog grada, legendarni Zmaja od Brna u Starogradskoj vijećnici s portalom velikog arhitekta Antona Pilgrama…  Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN  

Nakon doručka napuštamo Brno i krećemo prema Poljskoj i mjestu Oświęcim gdje se nalazio  najveći koncentracijski logor nacističke Njemačke, Auschwitz. Posjet kompleksu Auschwitz I. i Auschwitz II. (Birkenau), u kojem je život izgubilo više od milijun ljudi. U pratnji lokalnog vodiča vidjet ćemo ulaz u kompleks s natpisom "Arbeit Macht Frei", iskrcajnu platformu, ostatke plinskih komora i krematorija, stražarske tornjeve… Nastavak vožnje prema Krakowu jednom od najljepših gradova Poljske, smješten na rijeci Visli i često nazivan kolijevkom poljske kulture. Smještaj u hotel. Odlazak do centra grada, slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN  

Nakon doručka odlazimo na panoramski i pješački razgled grada s lokalnim vodičem tijekom kojega ćemo vidjeti najpoznatije krakovske znamenitosti: utvrdu Barbakan iz 15.st., vrata sv. Florijana, najveći srednjevjekovni trg u Europi na kojem se nalaze bazilika sv. Marije, toranj stare gradske vijećnice, renesansna tržnica tkanine „Sukiennice“ i crkva sv. Vojtjeha, brdo Wawels kraljevskim dvorcem i katedralom gdje su se krunili i pokapali poljski kraljevi… Slobodno vrijeme. Preporučamo šetnju uz rijeku Vislu ili židovskom četvrti Kazimierz, kušanje Zapiekanki, čuvenih poljskih bageta te degustaciju poljske vodke. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN  

Doručak. Napuštamo Krakow i nastavljamo vožnju autobusom kroz Poljsku, Češku prema Austriji (Beč, Graz) i Sloveniji. Dolazak u Rijeku i Istru u kasnim večernjim satima.

REDOVNA CIJENA: 330€

FIRST MINUTE CIJENA: 310€

(vrijedi za prijave i uplate do 19.4. ili do popunjenja mjesta na akciji)

Popust za dijete do 12 godina (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u Brnu i Krakowu u hotelima 3/4* u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om na bazi 3 noćenja s doručkom, razgledi prema programu, posjet Auschwitzu i razgled s lokalnim vodičem, lokalni vodič za razgled Krakowa, organizacija putovanja i voditelj putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i ostale atrakcije; stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama. Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje otkaza putovanja.

DOPLATE: obvezna doplata za turističku pristojbu €2,5 (po osobi/noć) - može biti podložno promjenama); doplata za jednokrevetnu sobu 90€. Doplata za sjedalo u prvom i drugom redu: 3, 4, 5, 6, 7 i 8: 20€

NAPOMENA: agencija zadržava pravo promjene programa u slučaju nedostupnosti lokaliteta Auschwitz kao i redosljed razgleda te cijena ulaznica.

Dobro je znati: U Poljskoj je nacionalna valuta Zlot. Za ovo putovanje dovoljna je važeća osobna iskaznica.

MOGUĆNOST PLAĆANJA: JEDNOKRATNO GOTOVINOM ili NETBANKINGOM UZ POPUST OD 5%. VISA PREMIUM, DINERS, PBZ VISA, PBZ MAESTRO, ERSTE MAESTRO, ERSTE  MASTER, ERSTE VISA DO 6 OBROKA (uz naplatu 5% manipulativnih troškova). SVIM OSTALIM KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA JEDNOKRATNO.

DODATNA VRIJEDNOST OVOG PUTOVANJA: 2 NAGRADNA BODA

Odgovorni organizator: JADROTOURS d.o.o. Rijeka