SALZBURG I AUSTRIJSKA JEZERA

Polasci: 1.11. - 3.11.19.

1. DAN  

Polazak iz Rijeke s Jelačićevog Trga u 07:00 sati.

Mogućnost besplatnog transfera iz Pule s parkirališta KONZUM - bivši MERCATOR u 05:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 05:30 sati, odnosno s tunela Učka u 05:45 sati.

Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju prema tunelu Karavanke. Nastavak vožnje kroz Austriju prema Salzburgu, centru istoimene pokrajine. Odmah po dolasku odlazimo razgledati Mozartov grad pješice: palača Mirabell-rezidencija gradonačelnika, Makartplatz na kome se nalazi kuća u kojoj je živjela obitelj Mozart, crkva sv. Trojstva, Linzer Gasse u podnožju Kapuzinerberga, groblje Sv. Sebastijana s grobnicama obitelji Mozart i princa nadbiskupa Wolfa Dietricha, barokna katedrala u kojoj je kršten Mozart, crkva Sv. Petra-najstarija u gradu, katakombe Sv. Ruperta, crkva Franjevaca te Kollegienkirche, remek djelo Fischera von Erlacha, stara i nova Rezidencija prinčeva nadbiskupa, Mozartov trg i Mozartova rodna kuća. Smještaj u hotelu s 3* u širem centru Salzburga. U kasno popodne i ranim večernjim satima preporučamo izlazak u naki od poznatih gradskih restorana ili u pivnice i pubove na i oko Getreide Gasse. Noćenje

2. DAN  

Doručak.  Odlazimo autobusom na fakultativni izlet prema prekrasnom području austrijskih jezera. Vožnja obalom jezera Wolfgangsee. Najprije ćemo se zaustaviti u mjestu St. Gilgen i prošetati do kuće Mozartove majke, crkve Sv. Egidija, glavnog gradskog trga s gradskom vijećnicom i fontanom. Potom odlazimo do mjesta St. Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcu s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i salvni. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak I svjetskog rata, župnu crkvu, otmjenu dvoranu termalne vode, vile na rijeci Traun. U gradskom središtu imat ćete prilike posjetiti "Zauner", jednu od najslavnih slastičarnica u Austriji i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad Ischlu. Tu se nalazi carska vila i ljetna ladanjska rezidencija Habsburga gdje je kraljevska obitelj redovito ljetovala. Nakon slobodnog vremena za kavu ili šetnju nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i dolazimo de jednog od najpozantijih fotografskih motiva Austrije, Hallstatu - mjestašcu s ribarskim kućama poznatom po arheološkom nalazištu keltske kulture koja je po cijeloj Evropi pozanata kao "Hallstatska kultura". Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem.  Vraćamo se u Salzburg. Noćenje.

3. DAN  

Doručak. Naš izlet u Salzburgu završit ćemo fakultativnom posjetom utvrdi Festung Hohensalzburg koja domninira na cijelim gardom i okolišem, a koja je tijekom povijesti predstavljala izraz moći salzburških nadbiskupa koji su vladali gradom. Do utvrde ćemo doći uspinjačom i razgledati je individualno uz vođenje putem audio vodiča na više svjetskih jezika. Slobodno vrijeme za individualne programe, ručak i dalje upoznavanje s gradom do popodnevnih sati kada krećemo prema Sloveniji i Hrvatskoj te nakon kraćih zaustavljanja za odmor, stižemo u Rijeku u večernjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA: 1290 kuna

(vrijedi za prijave i uplate do 1.9. ili do popunjenja mjesta na akciji) 

REDOVNA CIJENA: 1390 kuna

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelu s 3* u širem centru grada na bazi 2 noćenja s doručkom dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, pješački razgled, usluge voditelja putovanja, pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE: stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama, Cijene ulaznica: Mozartova rodna kuća 11€; Festung Hohensalzburg utvrda 16,30€; Rezidencija salzburških prinčeva nadbiskupa 13€;(cijene su informativne).

NAPOMENA: cijene ulaznica i redoslijed razgleda mogu biti podložni promjenama.

DOPLATE: doplata za jednokrevetnu sobu: 500,00 kn; Putno zdravstveno osiguranje 48,00 kn. ili osiguranje otkaza putovanja  s putnim zdravstvenim osiguranjem 108,00 kn.

MOGUĆNOST PLAĆANJA: JEDNOKRATNO GOTOVINOM UZ POPUST OD 5%. AMERICAN EXPRESSDINERS KARTICAMA DO 12 OBROKA. AMERICAN EXPRESS, PBZ VISA, PBZ MAESTRO, ERSZE MAESTRO, ERSTE MASTER, ERSTE VISA DO 6 OBROKA. ZABA MASTER, VISA I MAESTRO DO 3 OBROKA. SVIM OSTALIM KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA JEDNOKRATNO.

DODATNA VRIJEDNOST OVOG PUTOVANJA: 1 NAGRADNI BOD

Odgovorni organizator: JADROTOURS d.o.o. Rijeka