Amsterdam s malom i velikom holandskom turom

Polasci: 4.8.-7.8.22.

1. DAN
ZAGREB – AMSTERDAM
let, noćenje

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za Amsterdam na liniji KL1938 (KLM) u 6.30 sati. Po dolasku u Amsterdam u 8.25 sati te nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel (ukoliko sobe budu već spremne, a ukoliko ne, prtljagu ćemo ostaviti u posebno organiziranoj sobi u hotelu) te nakon toga odlazak u razgled grada javnim gradskim prijevozom i pješice: Munt, nekoć kovnica novca u 17. stoljeću, palače na Herengrachtu, Glavni kolodvor, avenija Damrak, trg Dam, Nova crkva, Kraljevska palača, Zapadna crkva, kuća Ane Frank, Stara crkva, Četvrt crvenih svjetiljki, Nieuwmarkt, Rembrandtov muzej, zgrada Opere. Slobodno vrijeme. Uživajte u ozračju „grada kulture“ koji, osim što je „muzej na otvorenom“ ujedno je i grad zabave te užurbana evropska prijestolnica. Povratak u hotel.  Noćenje.

2. DAN
AMSTERDAM – fakultativni izlet "MALA HOLANDSKA TURA" (Zaanse Schans - Volendam)
doručak, noćenje

Nakon doručka krećemo na poludnevni fakultativni izlet "Mala holandska tura" (doplata kod prijave). Vožnja sjeverno od Amsterdama do rijeke Zaan, posjet tradicionalnom selu Zaanse Schans, poznatom po vjetrenjačama. Od ukupno 700 vjetrenjača koje su na tom području bile u funkciji krajem 18. st., još 5 ih radi. Obilazak jedne od vjetrenjača te radionice klompi i farme sira. Nastavak vožnje do Volendama, tipičnog ribarskog mjesta s karakterističnim živopisno obojenim kućama i starim ribarskim brodicama. Kraća šetnja i slobodno vrijeme. Povratak autobusom u centar Amsterdama te u dogovoru s voditeljem putovanja, predlažemo posjet poznatoj brusionici dijamanata Coster Diamonds uz prikaz procesa izrade i povijesti brušenje dijamanata te vožnju brodom amsterdamskim kanalima Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. Ostatak dana je idealno provesti u posjeti nekom od poznatih amsterdamskih muzeja: Rijksmuseum kojeg je osnovao Napoleonov brat (iznimna zbirka umjetnina od 15. do 17. st., s djelima Rembrandta i Vermeera), muzej Van Gogh s najvećom zbirkom radova tog karizmatičnog umjetnika, Rembrandtova kuća, kuća Ane Frank, muzej suvremene umjetnosti. Obzirom da je Amsterdam grad antikviteta, knjiga, dijamanata, ali i mode, preporučamo odlazak do poznate shopping zone, u ulici Kalverstraat i Nieuwedijk-Kalverstraat, duge gotovo kilometar, u kojoj se nalaze sve najpoznatije trgovine odjeće i obuće. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti Vaš dojam o Nizozemskoj. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se poznatim nizozemskim palačinkama, slatkim uštipcima „poffertjes“ ili autohtonim slatkišem „oliebollen“ (krafne sa šećernim preljevom). Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

3. DAN
AMSTERDAM - fakultativni izlet “VELIKA HOLANDSKA TURA” (Den Haag – Delft – Rotterdam)
doručak, noćenje

Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet “Holandska tura” (doplata kod prijave). Vožnja do poznatog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, kratka šetnja, a potom nastavak do Den Haaga, sjedišta nizozemske Vlade: Parlament, Palača mira, Kraljevska palača, Međunarodni sud za ratne zločine. Nastavak vožnje do jednog od najljepših nizozemskih gradova – Delfta: manufaktura plavog porculana, Nova crkva s grobnicama nizozemskih vladara, povijesna jezgra. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti vaš dojam o Nizozemskoj. Povratak u Amsterdam preko Rotterdama, panoramska vožnja gradom, toranj Euromast - najviši toranj u Nizozemskoj, neobične kubične kuće (Cube house) arhitekta Pieta Bloma. Te su originalne građevine postale pravi zaštitni znak Rotterdama. Po povratku u Amsterdam predlažemo da kozmopolitski gastronomski dojam grada zaokružite večerom u jednom od brojnih restorana internacionalne kuhinje. Noćenje.

4. DAN
AMSTERDAM - ZAGREB
doručak, let

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera autobusom u zračnu luku Amsterdam, prijava na let za Zagreb te polijetanje zrakoplova u 21.05 sati na liniji KL1939 (KLM) s dolaskom u Zagreb u 22.55 sati.

CIJENA PO OSOBI: 4.180 kn First minute 3980 kn
Cijena uključuje
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Amsterdam – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 1.190 kn)
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Amsterdamu u dvokrevetnim sobama
 • sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • boravišnu pristojbu u Amsterdamu
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Doplate
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn
 
 • Poludnevni izlet „Mala holandska tura“: 390 kn (trajanje izleta 5 sati)

 • Cjelodnevni izlet „Velika holandska tura“: 590 kn (trajanje izleta 9 sati)

Prijava i uplata za navedene izlete prilikom rezervacije putovanja - najmanje 15 prijavljenih

 • Doplata za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi od 380 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)  *vrijedi samo za polaske na kojima je prijevoznik Croatia Airlines
Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta ili putem interneta):
- Rijksmuseum 20 EUR; mladi ispod 18 gratis
- Van Gogh muzej 19 EUR (kupovina moguća samo putem interneta)
- vožnja brodom po amsterdamskim kanalima 15 EUR
- Kuća Ane Frank 10 EUR (kupovina moguća samo putem interneta)
- Heineken Experience uz degustaciju i rezervaciju – cca. 21 EUR

COVID-19 INFO: Od 23. ožujka 2022. putnici koji dolaze u Nizozemsku iz država EU i schengenskog prostora više nisu dužni pokazati EU digitalnu COVID potvrdu s negativnim testom, dokazom o cijepljenju ili preboljenju. Svim osobama koje putuju u Nizozemsku savjetuje se obavljanje testiranja na koronavirus po dolasku.

Putnici koji u Nizozemsku dolaze zračnim prijevozom, moraju ispuniti 'zdravstvenu deklaraciju'.

Nošenje maski obvezno je u svim javnim zatvorenim prostorima, javnom prijevozu, na tramvajskim i autobusnim stanicama, kolodvorima i zračnim lukama. Nošenje maski obvezno je za sve osobe starije od 12 godina.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Nizozemsku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Predviđeni hotel na svim polascima:

Opći uvjeti organizatora

P