Jadrotours

PORTUGAL PREMIUM

Polasci: 11.10.-18.10.23. - RASPRODANO!

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN    Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 04:30 na odlaznom terminalu gdje će vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon preko Frankfurta u 06:25 Po slijetanju u Lisabon u 11:15, nakon obavljanja carinskih formalnosti, slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatijih lisabonskih četvrti – Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan Most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme za šetnju do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo kušanje istoimene slastice. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica sa domaćim specijalitetima. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel te navečer odlazak do centra grada u pratnji pratitelja putovanja. Šetanja i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN   Doručak. Nastavak razgleda grada. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada.  Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante.  Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica s domaćim specijalitetima. Poslijepodne odlazak  do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, sa mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima. Mogućnost odlaska do jednog od najvećih shopping centara u ovom dijelu Europe, Colombo. Navečer predlažemo odlazak u živahnu četvrt Bairo Alto koja obiluje kafićima i restoranima, Predlažemo večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Kušajte bakalar na jedan od 365 načina. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN   Doručak. Predlažemo odlazak na izlet u okolicu Lisabona. Proći ćemo kroz šarmantni gradić Estoril, gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 i gdje se nalazi najveća kockarnica u Europi te sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Svakako predlažemo posjet jednoj od najprepoznatljivih znamenitosti Portugala – bajkovita palaču Pena koja je okružena prekrasnim mediteranskim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara i u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta s brojnim fontanama i jezercima. Nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru uz čuveni Fado program. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN   Doručak.  Odlazak iz Lisabona te vožnja do slikovitog mjestašca Obidos opasanog  zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Poslije ovog portugalskog bisera, nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. godine. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Nastavak vožnje do Coimbre, te smještaj u hotel. Razgled „studentskog grada„ s jednim od prvih europskih sveučilišta u Europi iz 1290. godine, a još je i danas jedno od najvažnijih sveučilišta u Europi. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN   Doručak. Odlazak iz Coimbre te vožnja Porta, drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika.  Razgled grada koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. st., bogata crkva sv. Francisca s pozlaćenim baroknim rezbarijama, Trg Liberdade, zvonik Torre dos Clerigos, palača burze … Šetnja preko mosta D. Luisa- jedanog od glavnih simbola grada na drugu stranu rijeke Douro. Predlažemo da odete do poznate knjižare Lello, jedne od najljepših knjižara svijeta koja je otvorena 1906.g. i izgleda identično kao i tada. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Kako je Porto svjetski poznat po slakom desertnom vinu Porto, predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se ćete se upoznati s načinom proizvodnje uz degustaciju Porta. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak javnim gradskim prijevozom u pratnji voditelja putovanja do Ribeire, najstarijeg gradskog dijela grada uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN   Doručak. Danas predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u jednu od najljepših vinskih regija na svijetu, dolinu rijeke Douro koji će vas oduševiti brojnim vinogradima i spektakularnom prirodom. Ova regijja najpoznatija je po proizvodnji vina, tradiciji koju ova regija održava više od 2.000 godina. Glavna karakteristika su strmi terasasti vinogradi na kojima grožđe raste od rijeke, pa sve do vrha. Krajolik doline je spektakularan, sa bojama koje se mijenjaju tokom cijele godine, kao i različitim bojama grožđa u različitim godišnjim dobima. Dolina rijeke Douro 2001. godine godine upisana je na UNESCOv popis mjesta svjetske baštine. Osim poznatog vina Porto, odavde dolaze najbolja portugalska vina kao što su Quinta do Crasto, Barca Velha, Napoles, Bomfin, Noval, Vesuvi, Quinta de la Rosa, Roriz i Gaviosa. Prvo ćemo se zaustaviti u gradiću Pinhao, srcu doline Douro, gdje ćemo posjetiti čuvenu željezničku stanicu kojoj su zidovi ukrašeni zbirkom azulejosa (plavih ostakljenih mozaika)  iz 1937.g., a prikazuju tipične scene vezane uz proizvodnju vina u dolini Duoro. U sklopu se nalazi i mala vinoteka i muzej. Spustit ćemo se do rijeke Douro gdje ćemo se ukrcati na tradicionalni Rabelo brodić te zaploviti po rijeci uz spektakularni pogled na okolne vinograde. Nakon vožnje odlazak do Quinta da Pacheca, jednog od najpoznatijih vinara ove regije gdje ćemo posjetiti njihov vinograd, upoznati se sa procesom prozvodnje vina. Nakon toga ćemo imati tradicionalni ručak u vinogradu uz degustaciju vina.  Povratak u Porto. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. DAN  Doručak. Odlazak iz Porta te vožnja do  Aveira, pitoresknog gradića na kanalima kojeg mnogi zovu i portugalska Venecija. Poznat je i po svojim fasadama sa bijelo sivim prugama. Kraći razgled grada  te nastavak vožnje prema Lisabonu uz zaustavljanje u Batalhi te predlažemo posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Gradnja ovog remek djela trajala je preko 130 godina, no ostao je nedovršen. U kapeli Utemeljitelja počiva pobjednik, kralj Ivan (Joao) I, njegova supruga Philippa od Lancastera kao i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca. Nastavljamo vožnju do prekrasnog ljetovališta Nazare na obali Atlantskog oceana. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Lisabna, Smještaj u hotel, Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

8. DAN    Doručak. Slobodno vrijeme za shopping i ručak u Lisabonu. Transfer do zračne luke te prijava za let za Zagreb preko Frankfurta u 16:25. Slijetanje u Zagreb u 23:15 Kraj programa.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

Prijevoz zrakoplovom prema program; pristojbe zračnih luka u iznosu od 185,00 €  ( 1.393,89 kn );transfere autobusom prema program; razgled Lisabona, Porta, Coimbre i svih navedenih gradova autobusom i pješice u pratnji pratitelja putovanja; smještaj u hotelu 4* u Lisabonu, na osnovi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi  ; smještaj u hotelu 4* u Coimbri, na osnovi 1 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi  ; smještaj u hotelu 4* u Portu, na osnovi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi  ; smještaj u hotelu 4* u Lisabonu na osnovu 1 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi

voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja  ; organizaciju i pripremu putovanja.; osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: (informativne cijene. Konačne cijene dobit ćete u završnoj obavijesti)

Boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenju; boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenju boravišnu pristojbu u Coimbri  u iznosu 1 € po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )

ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana; obroke koji nisu uključeni u cijenu; napojnice vozačima, vodiču, restoranima

REDOVNA CIJENA: 1.350,00€ (10.171,58kn)

DOPLATE: (okvirne cijene, točne cijene ulaznica dobit ćete u završnoj obavijesti (PRIJAVA PRIJE PUTOVANJA, PLAĆANJE VODITELJU PUTOVANJA NA LOKACIJI:

Odlazak do Palače Pena  u Sintri s ulaznicom – 20,00 € (potrebno je minimum 15 putnika)

Fado večera u Lisabonu  (večera u 3 slijeda sa uključenim pićem i FADO program - cca 60,00 €

Obilazak poznate vinarije uz degustaciju vina Porto u Portu – 12,00 €

Samostan u Batalhi – cca 9,00 €

Cjelodnevni izlet u jednu od najljepših vinorodnih regija na svijetu, u dolinu rijeke Douro sa uključenom vožnjom brodom, ručak i degustacija vina – 80,00 € - potrebno je minimum 20 putnika za realizaciju)

Cjelodnevni izlet Sintra-Cascais-Cabo da Roca-Estoril u pratnji pratitelja na hrvatskom jeziku (min 15 putnika) – 45,00 €

Smještaj u jednokrevetnoj sobi – 350,00 € / 2.637,05 kn

POPUSTI:

dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – popust 80,00 €/ 602,76 kn, odrasla osoba na trećem ležaju – popust 30,00 € / 226,03 kn

RED LETENJA NA LUFTHANSI:

ODLAZAK:

LH 1405

Zagreb

06:25

Frankfurt

08:10

LH 1166

Frankfurt

09:10

Lisabon

11:15

POVRATAK:

LH 1169

Lisabon

16:25

Frankfurt

20:25

LH 1404

Frankfurt

21:50

Zagreb

23:15

PRIJEVOZNIK: Lufthansa

U cijenu uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg ukupnih dimenzija 115 cm (55 x 40 x 20)  - uključeno u cijenu!

NAPOMENA: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

VAŽNE INFORMACIJE:

Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda program

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516.

      Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Opći uvjeti organizatora

M