TALLINN i RIGA

Polasci: 22.6.-26.6.19.

1. dan: ZAGREB - RIGA - TALLINN

Sastanak putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Rigu u ranim jutarnjim satima. Po slijetanju u Rigu, ukrcaj u autobus i putovanje prema Estoniji. Dolazak u Tallinn i razgled grada. U Tallinnu je lako zaboraviti da je riječ o prijestolnici jednog vrlo modernog europskog naroda: zakoračivši u Stari grad kao da se vraćate natrag u vrijeme srednjeg vijeka, vrijeme vitezova i princeza zatočenih u kulama oko grada. Grad je kompaktan i jednostavan za istraživanje, sa svim najvažnijim znamenitostima smještenim oko Starog grada. Stoljećima stare ulice popločene kockama, zanimljive fasade, gotičke crkve i skrivena dvorišta – a sve to obgrljeno srednjovjekovnim zidinama i tornjevima – najveća su talinska atrakcija. Pješački razgled Tallinna obuhvaća jezgru grada, katedralu iz 13.st., rusku pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, vidjet ćemo gradsku vijećnicu i mnoge palače iz doba Hanse, dvorac Tompea te ćemo panoramski pogledati i novi dio grada kao i amfiteatar na otvorenom gdje je između ostalog 1988.g. krenula „Pjevajuća revolucija“. Poslije razgleda odlazak u hotel i smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Noćenje.

2. dan: TALLINN - HAAPSALU - TALLINN

Doručak. Poslije doručka izlet u poznato ljetovalište, Haapsalu, na zapadnoj obali Estonije. Poznato je i kao lječilište, a pozornost plijeni svojom arhitekturom, slikovitim drvenim kućicama i vilama, kao i prekrasnom promenadom. Jedan od najstarijih estonskih gradova, Haapsalu je poznat i po legendi o „Bijeloj dami“, kao i po autentičnom čipkastom šalu koji nosi isto ime kao i grad. Omiljeno mjesto za ljetovanje ruskim carevima i skladateljima, Haapsalu je pravi dragulj u estonskoj kruni. Povratak u Tallinn u poslijepodnevnim satima. Predlažemo odlazak javnim gradskim prijevozom u baroknu Kadriorg palaču – dao ju je graditi Petar Veliki za svoju suprugu Katarinu I., namjena je prvotno bila rezidencijalna. Danas je u Kadriorg palači smještena impozantna zbirka flamanskog, talijanskog i ruskog slikarstva, a njezin vrt jedan je od najljepših vrtova u Estoniji. Osim palače Kadriorg (smještene u istoimenoj četvrti) vrijedan je posjeta KUMU, Estonski umjetnički muzej u kojem je smještena i najveća zbirka najznačajnijih estonskih umjetnika ili Maarjamäe brdo sjeverno od grada na kojem su sačuvane relikvije iz II. sv. rata i sovjetskog perioda estonske novije povijesti. Noćenje.

3. dan: TALLINN - SIGULDA - RIGA

Doručak. Odjava iz soba i putovanje prema Latviji. Putem do Rige posjetit ćemo područje latvijskog nacionalnog parka Gauja koji počinje u mjestu Sigulda. Očaravajuća priroda zbog koje to cijelo područje Latvijci zovu i „Mala Švicarska“, Sigulda je omiljeno mjesto za izlet, odmor i rekraciju. Latvijci obožavaju Siguldu i smatraju gradić i okolicu naprosto prelijepom, a takav je status Sigulda možda dobila i kroz „Nacionalno buđenje“ jer su tu Latvijci iz Rige otkrivali svoje ruralne korijene. Posjet području Sigulde i Turaide i nastavak putovanje prema Rigi. Dolazak u Rigu, smještaj u hotel i slobodna večer. Odlazak u večernju šetnju središtem grada s voditeljem putovanja. Noćenje.

4. dan: RIGA - PALAČA RUNDALE - RIGA/ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba (prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju). Odlazak u razgled Rige, najvećeg i najkozmopolitskijeg grada Latvije: otprilike trećina nacije živi u glavnom gradu. Smještena na obalama rijeke Daugave/Dvine, Riga zadivljuje putnike-namjernike koji ostaju iznenađeni njezinom arhitekturom, savršeno uređenim parkovima, bulevarima uokvirenim lijepim drvoredima, srednjovjekovnim crkvama i savršenim art nouveau građevinama, koje su dobar razlog zašto je Riga zapisana i na listu zaštićene baštine UNESCO-a. Poslije razgleda i slobodnog vremena za ručak, odlazak u  poznatu i prelijepu palaču Rundale. Rundale je jedna od dvije palače vojvoda od Latvije, izgrađena u baroknom stilu u 18. st. i jedna je od najposjećenijih destinacija u Latviji. Danas je palača muzej i koristi se za smještaj uglednih gostiju kao što su predsjednici država u posjetu Latviji. Povratak u Rigu u večernjim satima, organizirani transfer u zračnu luku oko 22:30 sati. Let za Zagreb prema najavi u 1:25 sati iza ponoći.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI: FM 4.680 / 4.880 kn

(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 890 kn uključene u cijenu)

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM NA UPIT!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn

Doplata za polupansion: 740 kn

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Riga-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uslugu voditelja putovanja, prijevoz autobusom na turi, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom: 2 noćenja u Tallinu i 1 noćenje u Rigi, razglede s lokalnim vodičem, izlete u Haapsalu i Rundale, ulaznicu u palaču Rundale, razglede i izlete prema programu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, večere, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi 

Napomene:

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Opći uvjeti organizatora

A