Jadrotours

ADVENT ROMANTIČNA BAVARSKA

Polasci: 19.12.-22.12.24. - GARANTIRANI POLAZAK!

1. DAN   

Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Mogućnost polaska s Vrata Jadrana SJEVER uz prethodnu najavu.

Mogućnost besplatnog  povratnog transfera iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, s Okreti (benzinska postaja Shell) u 04:15 sati te iz Pazina s „Etradexa“ u 04:30 sati.

Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Austriju s usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Augsburg u popodnevnim satima. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za individualno upoznavanje s gradom gdje se uz malo mašte možete osjećati kao u srednjem vijeku i osjetiti koje je značenje Augsburg imao nekad, u vrijeme bankarskih i trgovačkih dinastija Fuggera i Welsera – kao istaknuto financijsko središte, međunarodna trgovačka metropola i centar umjetnosti. Naravno, predbožićni sajam na trgu pred gradskom vijećnicom atraktivan je kao u cijelom germanskom svijetu. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN   

Doručak. Odlazak na autobusno-pješački razgled Brechtovog grada,  jednog  od najstarijih i najljepših  te povijesno najvažnijih gradova u Njemačkoj: Maximilianstrasse s plemićkim palačama, Rathausplatz s renesansnom gradskom vijećnicom s tornjem Perlach i Augustovim bunarom, rodna kuća velikog dramaturga Bertholda Brechta, kompleks Fuggerei, najstariji socijalni stambeni objekt na svijetu u kojem još uvijek žive mlade obitelji, Katedrala navještenja djevice Marije, rodna kuća Leopolda Mozarta, oca slavnog skladatelja, sinagoga koja je preživjela 2. svjetski rat sa židovskim muzejom, crkva Sv Ane u kojoj je boravio Martin Luther… U popodnevnim satima preporučamo posjet kompleksu Fuggerei, Muzeju obitelji Welser i Fugger ili Muzeju židovske kulture. Povratak u hotel. U večernjim satima preopručamo posjet nekoj od živopisnih pivnica s kvalitetnim pivom i tipičnim specijalitetima. Noćenje.

3. DAN   

Nakon doručka odlazimo prema Dunavu i nedalekom gradiću Harburgu nad kojim dominira impozantni istoimeni dvorac iz 11/12. stoljeća. Posjetit ćemo dvorac uz pratnju lokalnog vodiča koji će nas upoznati s građevinom i razdobljem kada je moćna dinastija Hohenstaufen vladala ovim područjem pa i puno šire diljem Evrope.   Nastavljamo prema slikovitom gradiću Rothenburg ob der Tauber u istočnoj Bavarskoj, koji leži na rijeci Tauber i na rubu Parka prirode Frankenhoe. Poznat po svojoj očuvanoj ljepoti srednjovjekovne arhitekture u starom gradu okruženom 4km dugim zidinama s 46 tornjeva i mnoštvom slikovitih uskih uličica.  Šetnja okićenom starom gradskom jezgrom s mnogobrojnim adventskim štandovima.   U večernjim satima vraćamo se u Augsburg. Noćenje                

4. DAN   

Doručak. Napuštamo Augsburg i odlazimo prema Münchenu. Slobodno vrijeme za individualni razgled užeg središta glavnog grada Bavarske: Königsplatz, Marienplatz sa starom i novom gradskom vijećnicom, ribljom fontanom i crkvom sv. Petra, Max – Joseph Platz s Residenzom (palačom u kojoj su više od 500 godina živjeli vladari Bavarske), Frauenkirche, crkva sv. Mihovila. Polazak u rano poslijepodne prema austrijskoj granici i dalje kroz Sloveniju prema Hrvatskoj. U Rijeku stižemo u večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI: 320€

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om (trokrevetne sobe nisu moguće), 3 noćenja s doručkom u hotelu s 3* u  Augsburgu, razgledi Augsburga, Rothenburga, ulaznice za dvorac Harburg, usluge voditelja putovanja, pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 35 

CIJENA NE UKLJUČUJE: stručna vođenjau muzejima, crkvama i slično; Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje otkaza putovanja.

DOPLATE: obvezna doplata za boravišnu pristojbu: 2€ (po osobi/noć); jednokrevetna soba: 135€.; cijene ulaznica: Fuggerei, Augsburg 7€; Welser und Fugger Erlebnis Museum, Augsburg 7€;  Muzej židovske kulture, Augsburg 4€ (otvoren do 16:00h); Doplata za sjedalo u prvom i drugom redu: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8: 20€ 

(NAPOMENA: cijene ulaznica su navedene informativno i redosljed razgleda može biti podložan promjenama)

MOGUĆNOST PLAĆANJA: JEDNOKRATNO GOTOVINOM ILI NETBANKINGOM UZ POPUST OD 5%. VISA PREMIUM, DINERS, PBZ VISA, ERSTE  MASTER, ERSTE VISA DO 6 OBROKA (uz naplatu 5% manipulativnih troškova). SVIM OSTALIM KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA JEDNOKRATNO.

DODATNA VRIJEDNOST OVOG PUTOVANJA: 2 NAGRADNA BODA

Odgovorni organizator: JADROTOURS d.o.o. Rijeka