Jadrotours

ATLANTSKA ŠPANJOLSKA i MADRID

Polasci: 21.4.-2.5.2025.

1. DAN (21.4.25.)                   Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati i Vrata Jadrana sjever u 06:10 sati (obavezno najaviti prilikom rezervacije). Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju prema Ligurskoj obali (Trieste, Venezia, Verona, Brescia, Piacenza, Alessandria, Genova) i dalje Azurnom obalom pored Nice i Cannesa prema Provansi. Dolazak na područje Aix-en-Provence u ranim večernjim satima. Smještaj u hotel s 3* na području grada. Odlazak do centra grada autobusom. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od tipičnih francuskih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN(22.4.25.)                   Doručak. Nastavljamo putovanje prema francusko-španjolskoj  granici kroz Provansu i Languedoc-Rousillon pored gradova Arles, Nimes, Montpellier, Toulouse. U kasnim popodnevnim stižemo u biser baskijske obale, San Sebastian. Smještaj u hotel s 4*. Odlazak autobusom do centra grada. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN    (23.4.25.)                Doručak. Cijelo jutro ćemo provesti u San Sebastianu, a oni hrabriji će se ovisno o vremenskim uvjetima moći okupati u Atlantiku na La Conchi, jednoj od najljepših plaža cijele Španjolske. Vožnja dijelom prekrasne, zelene baskijske obale (Costa Vasca) pored tipičnih priobalnih gradića Zarautz, Getaria i Zumaia  prema gradiću Azpeitia gdje ćemo posjetiti svetište posvećeno osnivaču reda Isusovaca, baskijskom svećeniku Ignaciju Loyoli. Nastavljamo dalje prema najvećem gradu Baskije i najvećoj španjolskoj luci, Bilbau. Smještaj u hotel s 3*. Slobodno vrijeme za individualno upoznavanje s gradom i užitak u baskijskoj kuhinji. Noćenje.

4. DAN (24.4.25.)                   Doručak. Odlazimo na autobusno-pješački razgled glavnog grada Baskije: vožnja kroz novu urbanu zonu Abandoibarra - Palacio Euskalduna de Congresos y de la Música arhitekata Federica Soriana i Dolores Palacios, pored prekrasnog zdanja «Museo Guggenheim» arhitekta Franka Gehryja. do starog dijela grada uz stadion San Mamés na kojem igra Athletic Bilbao, Casa Consistorial de Bilbao-gradska vijećnica. Nastavak pješice po staroj jezgri: Teatro Arriaga, katedrala sv Jakova, sedam ulica srednjovjekovnog Bilbaa, gdje svaka od ulica nosi ime jednog od zanata koji je bio specifičan za ovu ulicu - crkva Sv. Antona i Kameni most, tržnica La Ribera…. Popodnevni dio dana rezerviran je za posjet atraktivnoj postavi muzeja Guggenheim (moderna, abstraktni ekspresionizam, pop art…) raspoređenoj na 10500 m2 izložbenog prostora ili nedalekom Muzeju lijepih umjetnosti (El Greco, Zurbaran, Goya, Gaugin…) Slobodno vrijeme za šetnju i večeru u odličnim baskijskim tavernama, gdje možete kušati razne vrste «pintxosa»…  Noćenje.

5. DAN (25.4.25.)                   Nakon doručka krećemo atraktivnom atlantskom obalom prema pokrajini Cantabriji i jednom od najbolje očuvanih srednjevjekovnih gradova Europe, Santillani de Mar u čijoj se blizini nalazi špilja Altamira poznata po paleolitskim slikama i crtežima na zidovima koji prikazuju divljač i ljudske ruke. Šetnja gradićem gdje vrijeme kao da je stalo prije nekoliko stoljeća: Plaza Mayor, Torre de Don Borja, Torre del Merino, Colegiata de Santa Juliana… Nakon slobodnog vremena za osvježenje nastavljamo vožnju prema  nedalekom Comillasu gdje ćemo posjetiti “Gaudijev kapric”, građevinu koju je veliki arhitekt projektirao za bogatog kupca Maxima Diaza de Quijana i eksperimentirao koristeći maorske i gotičke elemente. Slobodno vrijeme za ručak.  Nastavljamo vožnju prema Gijonu u pokrajini  Asturiji. Smještaj u hotel s 3/4*.   Šetnja do Cimadeville, živopisnog gornjeg  grada, gdje se nalazi rodna kuća Gaspara Jovellanosa, čuvenog španjolskog državnika i filozofa iz perioda Prosvjetiteljstva, La Cuesta del Cholo,  utvrda Santa Catalina  s pogledom na ocean. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od mnogobrojnih restorana. Niti jedan posjet Cuesta del Cholo ne bi bio potpun bez kušanja lokalne kuhinje. Područje je poznato po morskim jelima, poput graha sa školjkama, oslića s jabukovačom ili gulaša, ukusnog gulaša od raznih vrsta riba i školjaka. Uparite ih s lokalno proizvedenim asturijskim ciderom za autentično kulinarsko iskustvo. Noćenje.

6. DAN (26.4.25.)                   Doručak. Vožnja duž čarobne obale Asturije - Costa Verde do magične Luarce, gdje ćemo uživati u prekrasnom pogledu na ocean s visoke litice i provesti vrijeme uživajući u spokojnom ozračju i svjetlosti  kamenog ribarskog mjesta. Nakon pauze za ručak, krećemo prema plaži As Catedrais, čuvenoj po živopisnim oblicima svojih stijena u kojima je ocean isklesao stupove, lukove i svodove, tako da šetajući plažom imamo dojam da idemo kroz morem sazdanu katedralu. Po dolasku u A Corunuodlazimo na panoramsko - pješački razgled grada. Posjetit ćemo najistaknutije gradske znamenitosti kao što su Avenida de la Marina (glavna avenija), glavni trg Maria Pita, Casa do Concelho (stari parlament izvana). Herkulov toranj koji se nalazi na brdu pored grada. Toranj je visok 55m i jedini je svjetionik na svijetu iz rimskog doba koji je još u funkciji. Smještaj u hotelu s 3/4*. Noćenje.

7. DAN (27.4.25.)                   Doručak. Napuštamo Galiciju i krećemo prema pokrajini Castilla y Leon. U  popodnevnim satima stižemu u Segoviu, jedan od najljepših gradova u Španjolskoj, poznat po rimskom akvaduktu i dvorcu Alcázar. Po dolasku u Segoviu slijedi šetnja gradom: rimski akvadukt – jedan od najbolje očuvanih na svijetu, izgrađen u 1. st. na dva kata, a danas je sačuvano oko 1.200 metara s 166 lukova, glavni trg Plaza Mayor s prekrasnom katedralom, dvorac Alcazar de Segovia – romantični srednjovjekovni dvorac smješten na brežuljku iznad grada. Nakon slobodnog vremena nastavljamo vožnju prema Madridu. Smještaj u hotel s 4*. Fakultativni odlazak podzemnom željeznicom do centra grada.  Noćenje.

8. DAN  (28.4.25.)                 Doručak. Odlazimo na panoramski razgled španjolske prijestolnice: Kio Puerta ili “Vrata Europe”, Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija uz koju je smješten financijski i poslovni centar grada, stadion Santiago Bernabeu, Plaza Colón, fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba, Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica, Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana, “Bistri vitez Don Quijote od Manche”, Kraljevska palača, Plaza Oriente, Puerta del Sol, središnji gradski  trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj i mjesto gdje Madrileñosi dočekuju Novu godinu, Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom, Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja, Retiro,  glasoviti gradski park, željeznička stanica Atocha, Puerta de Alcalá, Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Slobodno poslijepodne za uživanje u gradu, kupovinu i osobne programe, posjet nekom od čuvenih muzeja. Madrid je slavan po svojim odličnim muzejima, posebno se tu ističu glasoviti Prado u kojem je smještena kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva, Muzej Reina Sofía s glasovitom Picassovom Guernicom i Muzej Thyssen s odličnom privatnom zbirkom. Sva tri muzeja se nalaze u neposrednoj blizini i u takvom položaju da ih se naziva „Muzejskim trokutom“. Noćenje.

9. DAN (29.4.25.)                   Nakon doručka odlazimo autobusom na fakultativni izlet u Toledo, srce Kastilje, smješten sedamdesetak kilometara od Madrida nekoć glavni grad Španjolske poznat kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske u kojem je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je ovdje živio i djelovao poznati slikar. Slijedi razgled centra grada : Santa María, druga najveća katedrala u Španjolskoj, samostan i crkva San Juan de los Reyes, Alcázar, crkva sv. Tome u kojoj se nalazi poznata El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza” , sinagoga Santa Maria La Blanca, Plaza Zocodover... Povratak u Madrid. U večernjim satima organiziramo fakultativni posjet predstavi Flamenca (obavezna rezervacija kod uplate aranžmana).  Noćenje.

10. DAN (30.4.25.)                 Doručak. Napuštamo Madrid i krećemo prema pokrajini Aragon i njenoj prijestolnici Zaragozi gdje stižemo u ranim podnevnim satima. Grad je smješten na obalama rijeke Ebro i obiluje povijesnim spomenicima, a poznat je kao mjesto hodočašća i vodeće marijansko svetište Španjolske. Slobodno vrijeme za šetnju strogim centrom grada gdje se nalaze Bazilika Nuestra Senora del Pilar-barokna crkva s Gospinom kapelom, poznato mjesto hodočašća na putu sv.Jakova, trg Pilar, Lonja - trgovačka burza 16. stoljeća, gradska vijećnica… Nastavljamo vožnua prema Kataloniji pored Barcelone prema Costa Bravi. Smještaj u hotelu s 4*. Večera. Noćenje. 

11. DAN (1.5.25.)                  Nakon doručka krećemo kroz Provansu prema Azurnoj obali. Uz zaustavljanja na odmorištima na autocesti nastavljamo vožnju pored Perpignana, Montpelliera, Arlesa…. Smještaj u hotelu s 3* na Azurnoj obali. Noćenje.

12. DAN (2.5.25.)                   Doručak.  Nakon doručka napuštamo Azurnu obalu. Vožnja kroz Italiju prema Sloveniji i Hrvatskoj gdje stižemo u večernjim satima 

FIRST MINUTE CIJENA: 1250€

(vrijedi za prijave i uplate do 15.11.24. ili do popunjenja mjesta na akciji)

REDOVNA CIJENA: 1290€ 

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 1 noćenje s doručkom na području Aix-en-Provence u hotelu s 3*, 1 noćenje s doručkom  u San Sebastianu u hotelu s 4*; 2 noćenja s doručkom u Bilbau hotelu s 3*, 1 noćenje s doručkom  u Gijonu u hotelu s 4*; 1 noćenje s doručkom  u A Coruni u hotelu s 4*; 3 noćenja s doručkom  u Madridu u hotelu s 4*; 1 polupansion  na području Costa Brave u hotelu s 4*; 1 noćenje s doručkom na Azurnoj obali u hotelu s 3*. Razgledi po programu, usluge voditelja putovanja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 30  

CIJENA NE UKLJUČUJE:  stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično, Poludnevni izlet u Toledo 20 €; predstava Flamenca u tipičnom tablau s uključenim tapasima i pićem 45 € (obavezno rezervirati kod uplate aranžmana, plaćanje kod pratitelja putovanja).

DOPLATE: Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 30€ (podložno promjenama),  jednokrevetna soba: 400€;

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA: Svetište Ignazia Loyole Azpeitia 15 €; Muzej Guggenheim Bilbao 18 €; Gaudijev kapric Comillas 8 €; Muzej Prado Madrid 37 €; Muzej Reina Sofia (Guernica) Madrid 12 €; Muzej Thyssen Bornemisza Madrid 13 €

MOGUĆNOST PLAĆANJA: JEDNOKRATNO GOTOVINOM ili NETBANKINGOM UZ POPUST OD 5%. VISA PREMIUM, DINERS, PBZ VISA, ERSTE  MASTER, ERSTE VISA DO 6 OBROKA. ZA IZNOSE VEĆE OD 700€ po osobi: VISA PREMIUM, DINERS, PBZ VISA DO 12 OBROKA ILI ERSTE MASTER, VISA DO 9 OBROKA (uz naplatu 5% manipulativnih troškova). SVIM OSTALIM KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA JEDNOKRATNO.

DODATNA VRIJEDNOST OVOG PUTOVANJA: 6 NAGRADNIH BODOVA

Odgovorni organizator: JADROTOURS d.o.o. Rijeka